Miconazol tegen acne

Miconazol tegen acne

Acne en puistjes zijn ongelooflijk vervelend. Je kunt er namelijk onzeker door worden en je leven kan er op flink wat meer manieren door worden beïnvloedt.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om van acne af te komen. Verschillende middeltjes hebben namelijk positieve werkingen tegen acne. Een ingrediënt en middel dat soms wordt ingezet tegen acne is miconazol.

Op deze pagina vertel ik hoe miconazol je kan helpen om sneller van puistjes af te komen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe ontstaat acne?

Acne is een huidaandoening waarbij puistjes en mee-eters verschijnen op één of meerdere lichaamsdelen. Het gezicht en de rug zijn het meest vatbaar, omdat zich hier veel kliertjes bevinden. Zowel jongeren als ouderen kunnen er last van krijgen. Vaak ontstaat het wanneer de hormonen uit balans raken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan factoren, zoals stress, slaapgebrek en voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat er een hormonale disbalans ontstaat.

Wanneer de hormonen uit balans raken, zullen de talgkliertjes meer talg gaan aanmaken. Hierdoor kunnen de poriën verstoppen door het overtollige talg. Vuil en dode huidresten kunnen ook een bijdrage leveren aan het verstoppen van de poriën.

Wanneer iemand acne wilt behandelen, is het dus belangrijk de talgproductie en de activiteit van bacteriën te reduceren. Dit kan deels worden bereikt met miconazol. Aangezien niet alle acne veroorzakende factoren worden aangepakt met miconazol kan het slim zijn om het slechts te gebruiken als een onderdeel van je complete behandeling.

Waarom werkt miconazol tegen acne en puistjes?

Miconazol wordt gebruikt voor verschillende aspecten van de huid. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om schimmels tegen te gaan. Ook kunnen een aantal huidaandoeningen, zoals acne worden behandeld met miconazol.

Aangezien miconazol antibacteriële eigenschappen heeft, kan het helpen de bacteriën die horen bij acne te bestrijden. De kans op ontstoken poriën wordt nu verkleind, waardoor er minder puistjes ontstaan.

Vaak wordt miconazol als onderdeel verwerkt in een acnebehandeling. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen miconazol in combinatie met benzoylperoxide te gebruiken.

Hoe gebruik je miconazol tegen puistjes plekjes?

Om te beginnen dien je de huid te reinigen. Gebruik hierbij lauw water en eventueel een milde gezichtsreiniger.

Daarna kunnen de plekken met ontstoken puistjes lichtjes worden aangestipt met een crème of zalf met miconazol. Het doel hiervan is de bacteriën te bestrijden, zodat de puistjes afnemen. Ook zul je merken dat de roodheid van puistjes afneemt.

Je kunt miconazol zonder recept verkrijgen om je acne behandelen. Het is verkrijgbaar onder de merknaam Daktarin. Ook kun je de acnecare cream van Louis Widmer gebruiken. Hier zit namelijk ook miconazol in verwerkt als belangrijkste ingrediënt. Veel acne patiënten hebben hier goede ervaringen mee gehad.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *