Moisturizer voor de acne-gevoelige huid

moisturizer voor acne huid

Acne is een zeer vervelende huidaandoening. Patiënten kunnen zich zowel fysiek als emotioneel ongezonder voelen door acne.

Zalfjes en crèmes kunnen helpen de symptomen van acne te verlichten.

Het gebruiken van een moisturizer zou een goede toevoeging kunnen zijn aan je huidige huidverzorgingsregime, vooral als je momenteel een droge huid met puistjes hebt.

Voordat je een moisturizer gaat gebruiken, wil je waarschijnlijk eerst weten wat het doel ervan is en of het product écht kan helpen tegen acne en puistjes. Ik kan alvast verklappen dat de belangrijkste reden is om een moisturizer voor acne te gebruiken: het vochtig houden van de huid. Het is dus een fabel dat vochtinbrengende crèmes acne zouden verergeren.

Het is goed dat je stappen aan het zetten bent in de strijd tegen je acne. Op deze manier voorkom je dat er later littekens zullen ontstaan.

Lees verder om alles te ontdekken over de voordelen van moisturizers voor de acne-gevoelige huid. Ook zal je kennis maken met de beste producten.

Waarom een moisturizer voor acne gebruiken?

Een moisturizer kan verschillende voordelen bieden voor acne en de huid in het algemeen.

Wanneer je een droge huid hebt, zullen de talgklieren de droogte willen compenseren door extra talg aan te maken. Het gevolg is dat de poriën verstopt raken met talg en er puistjes kunnen ontstaan. Het dagelijks gebruiken van een moisturizer nadat je je gezicht hebt gewassen en wat water op de huid hebt laten zitten, kan dit proces voorkomen, omdat het de huid kalmeert, bevochtigt houdt en vochtverlies vertraagt.

Een ander voordeel van een moisturizer is het bieden van een beschermlaag op de huid. Je kunt een moisturizer namelijk over je hele gezicht aanbrengen, behalve de ogen. Hierdoor voorkom je dat er schadelijke stoffen van buitenaf in de huid dringen en de problemen van acne verergeren.

Tevens kan de zichtbaarheid van acne verminderen, omdat acne erger oogt op een droge huid. Een moisturizer met ontstekingsremmende ingrediënten kan er tevens voor zorgen dat de roodheid, jeuk en zwelling van puistjes en ontstekingen verminderen. He effect is een soepele, heldere huid.

Aangezien verschillende medicatie en middeltjes tegen acne de huid kunnen laten uitdrogen, kan het extra belangrijk zijn een vochtinbrengende crème te gebruiken. Zodra een middel wordt aangebracht om de volledige productie van talg te stoppen, zal je dus zelf de huid vochtig moeten houden met een crème. In het geval van een vette huid kan het dus ook verstandig zijn een moisturizer te gebruiken.

Onlangs schreef ik een uitgebreid artikel over de 8 beste dagcrèmes voor acne in 2021 om de huid vochtig te houden.

Wat is een goede moisturizer voor de acne-gevoelige huid?

Bij het uitkiezen van een goede moisturizer dien je op een aantal dingen te letten. Zorg bijvoorbeeld dat je kiest voor formules die speciaal zijn gemaakt voor acne en vrij zijn van oliën.

Om er zeker van te zijn dat je geen acne krijgt door een moisturizer controleer je of er ‘olievrij’ of ‘niet-comedogeen’ op staat. Niet comedogeen betekent namelijk dat er geen irriterende stoffen aanwezig zijn die de poriën laten verstoppen. Een lichtere olie zoals arganolie kan helpen tegen acne, maar vermijd een zware olie zoals kokosolie.

Zorg ook dat je de etiketten van moisturizers leest. Moisturizers bevatten doorgaans ingrediënten om de huid vochtig te houden. Echter kunnen er ingrediënten inzitten die niet geschikt zijn voor jouw type huid. Vermijd ook chemicaliën, sulfaten en geuren.

Als je ingrediënten, zoals salicylzuur, ceramiden, hyaluronzuur, vitamine C of aloë vera op de verpakking van een moisturizer ziet staan, is dat een goed teken. Dit betekent namelijk het product meer voordelen biedt dan alleen het hydrateren van de huid. Ook kunnen de ingrediënten bijdragen aan het langer gehydrateerd houden van de huid.

Welke moisturizer raad ik aan?

In drogisterijen en online webshops worden verschillende soorten moisturizers aangeboden. Sommigen zijn speciaal gericht op de acne-gevoelige huid en andere kunnen worden gebruikt voor in de nacht of juist overdag.

Je kunt de onderstaande producten overwegen. Vooral de moisturizer van Clinique heeft de beste reviews gekregen van acne patiënten.

Is er meer nodig om acne te bestrijden?

Een moisturizer hoort enkel een onderdeel te worden van je complete acne behandeling. Het helpt namelijk slechts bij het hydrateren van de huid, en dus om een verhoogde talgproductie te voorkomen.

Na 4 tot 8 weken een moisturizer te gebruiken, zien de meeste acne patiënten dat de acne begint te verminderen. Om de kans op acne drastisch te verminderen, zal je echter meer actie moeten ondernemen.

Naast een moisturizer raad ik je aan een exfoliant te gebruiken. Met dit product kun je dode huidcellen van de huid verwijderen. Ook raad ik aan benzoylperoxide te gebruiken om de C. acnes bacterie te doden. Een combinatie van een moisturizer, exfoliant en benzoylperoxide is dan ook een voorbeeld van een goed huidverzorgingsregime.

Echte, moisturizers en andere middeltjes zijn enkel gericht op de symptomen van acne. Ze bestrijden namelijk de productie van talg, de dode huidcellen en acne veroorzakende bacteriën. Hierdoor kunnen puistjes tijdelijk verdwijnen. Helaas kunnen de puistjes terugkomen als je stopt met een middel, omdat de productie van talg en aanwezigheid van bacteriën weer stijgt.

Ondanks het gebruiken van mosturizers en andere middeltjes kan acne dus wel degelijk terugkomen of zelfs blijven bestaan. Dit kan worden verklaard, omdat een moisturizer de onderliggende oorzaken van acne niet oplost.

Je zult dus andere oplossingen moeten vinden om bijvoorbeeld je hormonen in balans te brengen, insulineresistentie te verlagen en de gezondheid van je darmen te verbeteren. In mijn complete e-book ga ik uitgebreid in op huidverzorgingsregimes voor de verschillende huidtypes en het bestrijden van de onderliggende oorzaken van acne.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *