Moringa en acne

Moringa en acne

Steeds meer mensen willen hun acne bestrijden op natuurlijke wijze. Dit kan bijvoorbeeld door natuurlijke huidverzorging te gebruiken en bepaalde voedingsmiddelen te eten of vermijden.

Veel culturen gebruiken al sinds jaren kruiden en planten, omdat personen denken dat ze hierdoor kunnen profiteren van de geneeskrachtige eigenschappen.

Eén van de planten die mogelijk voordelen kan hebben voor acne is Moringa. Deze plant wordt soms zelfs “Miracle Tree” oftewel wonderplant genoemd.

Op deze pagina vertel ik je meer over het verband tussen Moringa en acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat is Moringa?

Moringa is een plant die bekend staat om mogelijke gezondheidsvoordelen.

Het Nederlandse klimaat is niet geschikt voor het kweken van Moringa. Je vindt Moringa dan ook vooral in landen met tropische klimaten.

De Moringa plant is bijzonder. De verschillende delen van de plant kunnen namelijk elk hun eigen voordelen hebben. Denk aan het profiteren van voordelen door de schors, bladeren, zaden en vruchten.

In Moringa kun je meer dan 90 voedingsstoffen aantreffen. Ook kun je ongeveer 50 verbindingen aantreffen die antioxiderende eigenschappen hebben. Daarnaast zijn er ongeveer 30 verbindingen die ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Soms wordt gedacht dat Moringa kan helpen bij maar liefst 300 ziekten. Het wordt dan ook vaak beschouwd als één van de beste kruiden van de wereld.

Het verband tussen Moringa, de huid en acne

De laatste tijd wordt Morgina steeds populairder. Dat komt door de mogelijke voordelen voor de gezondheid.

In veel producten voor de gezondheid wordt dan ook Moringa verwerkt. Ook in huidverzorgingsproducten. Denk aan shampoos, lippenbalsems, lotions en crèmes die Moringa bevatten. Zo zouden deze producten kunnen helpen bij het reinigen, verzachtend en hydrateren van de huid.

Ook gebruiken personen Moringa-olie. Deze olie wordt gewonnen door zaden van planten uit de Moringaceae familie te persen. Door het persen van de zaden vormt een lichtgele olie. In de olie bevindt zich veel van het vetzuur “Beheenzuur”. Deze kan helpen bij het voeden en verzachten van je huid.

De Morgina-olie kan makkelijk worden opgenomen door je huid. Hierdoor kun je snel profiteren van de mogelijke voordelen. Denk ook aan de vitamines A, C en E in Moringa. De vitamines zouden mogelijk de elasticiteit van je huid verbeteren, de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels verminderen en ontstekingen tegengaan.

Wegens de antiseptische en huidzuiverende eigenschappen van Moringa-bladeren extract wordt dit ook weleens gebruikt om kleine snijwonden, schaafwonden en kneuzingen te verminderen.

Zowel het extract van Morgina-bladeren als Morginga-olie hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kan acne mogelijk verbeteren. Ook kan de huid worden gereinigd en verjongd.

Hoe gebruik je Moringa voor acne?

Hoewel Moringa huidverzorgingsproducten kant- en klaar te koop zijn, kiezen mensen er soms voor zelf een gezichtsmasker te maken.

Je kunt bijvoorbeeld de Moringa-bladeren mengen met water om er een pasta van te maken. De pasta kun je aanbrengen op je gezicht, ongeveer een kwartier laten intrekken in de huid en het er weer van af wassen met water.

Moringa poeder kan ook worden gebruikt, zodat het lichaam van binnenuit kan worden gereinigd.

Gaat Moringa de oplossing zijn voor je acne?

Moringa kan inderdaad één van de beste kruiden zijn om te overwegen als je last hebt van acne en weer een mooie, schone huid wil krijgen.

Je moet echter geen wonderen verwachten. Je zult simpelweg niet van acne verlost raken door enkel Moringa te gebruiken.

Ik raad je bijvoorbeeld aan te kiezen voor een complete huidverzorgingsroutine als je last hebt van acne. Daarnaast raad ik je aan te letten op je overige levensstijl.

Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde voedingsmiddelen hormonale schommelingen kunnen veroorzaken in je lichaam?

Om erachter te komen wat wel werkt tegen acne, kun je mijn gratis e-book met een eenvoudig te volgen stappenplan gebruiken.

Dit kan je een hoop geld besparen, omdat je geen middeltjes hoeft te kopen die toch niet, nauwelijks of tijdelijk werken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *