MSM en acne

De voor- en nadelen op een rij

MSM en acne

Acne kan verschillende problemen vormen. Het is immers vervelend om last te hebben van mee-eters, puistjes en roodheid. Daarbij kan ook het zelfvertrouwen en zelfrespect van acne patiënten worden aangetast, vooral als er veel puistjes ontstaan op het gezicht.

Verschillende behandelingen, crèmes, pillen en supplementen kunnen ervoor zorgen dat de ernst van acne verminderd. Mijn voorkeur gaat uit naar het verzorgen van acne met natuurlijke verbindingen, zoals MSM. Een MSM supplement schijnt zelfs nog effectiever te zijn tegen acne dan veel crèmes! En MSM is ook nog eens relatief goedkoop.

Steeds meer mensen willen weten wat het verband is tussen MSM en acne. Blijf verder lezen om een handig overzicht te krijgen van de voor- en nadelen omtrent het gebruiken van MSM voor acne.

Wat is MSM?

MSM is de afkorting voor het lange woord methylsulfonylmethaan.

MSM komt in de natuur voor als een organische zwavelverbinding. Wanneer het regent, dan wordt MSM afgegeven. Vandaar bevatten bepaalde voedingsmiddelen een kleine hoeveelheid MSM. Denk bijvoorbeeld aan fruit, groenten en noten.

Een tekort aan MSM in het lichaam komt voor bij veel mensen. Vandaar winnen supplementen met MSM populariteit. Door meer MSM binnen te krijgen, kan het zwavelgehalte in het lichaam toenemen.

Zwavel is een erg belangrijke stof voor het lichaam. Het zou bijvoorbeeld gunstig zijn voor ontstekingen, celherstel, haargroei, allergieën, chronische vermoeidheid en gewrichtsklachten. Ook mensen met huidaandoeningen zoals acne zouden baat kunnen hebben bij een extra inname van MSM.

MSM en het effect op acne

MSM innemen om de hoeveelheid zwavel in je lichaam te verhogen kan een goede manier zijn om je lichaam gezond te houden. Zwavel is immers betrokken bij verschillende lichamelijke processen.

Als we kijken naar MSM en het effect op acne dan zijn de volgende mogelijke eigenschappen van MSM het belangrijkst:

  • Ontstekingen: Acne gaat gepaard met ontstekingen. Puistjes kunnen bijvoorbeeld jeuken en rood, pijnlijk en gezwollen zijn. Door het ontstekingsremmende effect van MSM kan niet alleen de grootte van puistjes verminderen, maar ook de kans op toekomstige puistjes worden verkleind.
  • Collageen: MSM staat bekend om het bevorderen van de huideigen collageen aanmaak. Collageen kan verschillende voordelen bieden voor de huid. Veel mensen gebruiken collageen bijvoorbeeld om een jeugdige huid te behouden of bestaande tekenen van huidveroudering te bestrijden. Collageen kan bijvoorbeeld ook de hydratie van de huid bevorderen, waardoor je huid minder huidsmeer hoeft te produceren. De poriën zullen dus minder snel vollopen met talg. Dit kan resulteren in een minder vette huid, mee-eters en dus puistjes.
  • Acnelittekens: Nadat puistjes verdwijnen, kan het volgende probleem zich voordoen, namelijk acnelittekens. Aangezien MSM de aanmaak van collageen kan bevorderen, kan MSM ook helpen bij het verminderen van het uiterlijk van littekenweefsel.
  • Antioxidant: Tevens kan MSM leiden tot een toename van het anti-oxidant genaamd glutathion. Sommigen mensen met acne zouden minder glutathion in hun lichaam hebben. Glutathion kan dan ook een rol spelen bij het bestrijden van vrije radicalen die huidcellen beschadigen. Ook kan Glutathion het immuunsysteem ondersteunen, waardoor mogelijk de acne-veroorzakende bacteriën effectiever kunnen worden opgeruimd door je lichaam.
  • Ontgifting: Als laatste kan MSM bijdragen aan de ontgifting van je lichaam wat gunstig kan zijn voor acne. Acne kan namelijk een teken zijn dat je lichaam gifstoffen aan het dumpen is. Je huid is immers het grootste ontgiftingsorgaan. Met MSM kan je je huid helpen bij het ontgiften. Om deze reden wordt soms gedacht dat MSM juist acne veroorzaakt. Dit is echter dus slechts een tijdelijk effect van MSM. Ik denk dat je moet volhouden en het gebruik van MSM langzaam moet opbouwen. Voor mijn acne werkte het.

Hoe gebruik je MSM tegen acne?

Mensen gebruiken MSM op verschillende manieren.

Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een zalf of gel met MSM. Deze producten zijn echter bedoeld voor het verzorgen van spieren en gewrichten, en zijn dus niet gericht op het verzorgen van de huid en het verminderen van acne.

Anderzijds kan worden gekozen voor orale inname van MSM door middel van een poeder of tablet. Deze manier kan het meest effectief zijn om acne te bestrijden.

Er is aangetoond dat een dosering van 2 tot 6 gram per dag als veilig kan worden beschouwd voor de meeste gezonde mensen. Hoewel de kans klein is, kunnen sommigen mensen bijwerkingen ervaren. Om geen risico te lopen, is het aan te raden een arts te raadplegen.

Ikzelf maak tot op heden gebruik van “Zechsal OptiMSM® kristalpoeder“. Deze heb ik standaard opgenomen in mijn “geheime supplementen routine” tegen acne. Ik heb gekozen voor MSM van Zechsal, omdat zij de meest pure en zuivere vorm MSM aanbieden.

Je moet immers geen MSM supplementen met vreemde toevoegingen gebruiken om te voorkomen dat acne verergerd.

MSM kristalpoeder tegen acne

Onthoud bij het lezen van dit artikel dat er meer wetenschappelijk onderzoek moet worden gedaan naar MSM en de effecten op het lichaam. Helaas geldt dit nog voor vrijwel alle natuurlijke producten. Er mogen alleen dus geen gezondheidsclaims worden gemaakt, zoals “verwijder acne met MSM”.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *