Nodulaire acne

wat is nodulaire acne

Heb jij te maken met nodulaire acne en wil je weten hoe je hiervan afkomt en wat je hier zelf aan kunt doen? Dan ben je op de juiste website terecht gekomen!

Nodulaire acne is erg vervelend en maakt pijnlijke harde bultjes onder de huid aan. Nodulaire acne behoort tot categorie ernstige acne, deze komt meestal voor in het gezicht, borst of rug. Deze bultjes blijven vaak lange tijd zichtbaar en/of voelbaar, soms wel maanden. Dit kan in sommige gevallen nogal pijnlijk zijn.

Je kunt diverse behandelingen toepassen en zelf ook veel voorzorgsmaatregelen treffen. De behandelingen van nodulaire acne gaan meestal via een arts, maar met de zelfzorg tips kun jij ook jouw nodulaire acne behandelen.

De oorzaak van nodulaire acne

Als de poriën verstopt en zeer geïnfecteerd raken, zal de nodulaire acne symptomen gaan vertonen. Je herkent nodulaire acne aan puistjes die zich onder de huid vormen en geen witte kop hebben. Het verschil tussen nodulaire acne en een cyste is dat een cyste wel een vloeistof bevat en dus zachter aanvoelt.

De poriën raken verstopt en gaan ontsteken op het moment dat talg zich gaat mengen met de dode huidcellen. Wanneer je te maken hebt met nodulaire acne zal de uitbraak heftiger zijn dan bij andere varianten van acne.

De nodulaire acne wordt gevormd door een bacterie die op de huid zit, maar als deze in de poriën terecht komt zal je hier flink ongemak van ervaren. Bij de uitbraak van de nodulaire acne zullen er huidlagen aangetast worden die een stuk dieper onder de huid liggen, daardoor ontstaat er een ontsteking en ontstaan er vrij harde bultjes.

Er kunnen talloze redenen zijn waarom je last hebt van nodulaire acne. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met je voedingspatroon, hormonen, stress, huidverzorgingsregime of genen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Zelfzorg tips voor nodulaire acne

Thuis kun je diverse acties ondernemen om jouw nodulaire acne probleem te verminderen en/of te verzachten. Ik heb een aantal punten voor je op een rijtje gezet.

  • Appelciderazijn staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen. Je verdunt dit met wat water en brengt dit enkel aan op de aangedane huid. Naar dit soort huismiddeltjes dien je wel zelf onderzoek te doen.
  • Smeer dagelijks je huid in met zonnebrandcrème, dit is een hele effectieve manier voor het verminderen van jouw acne en het voorkomen van acne vlekken.
  • Ga niet pulken aan jouw bultjes en druk ze niet uit, want als je dit wel doet zal de ontsteking erger worden en kan er een nog grotere ontstoken uitbraak plaatsvinden.
  • Gebruik geen vette crème, maar een vocht inbrengende crème. Dit zal er voor zorgen dat je huid gehydrateerd wordt.
  • Zorg ervoor dat jij je gezicht zo min mogelijk aanraakt om verdere verspreiding te voorkomen.
  • Was je gezicht tweemaal per dag met lauw water.
  • Als je make-up gebruikt zorg er dan voor dat je dit van het gezicht afhaalt voor het slapen gaan.
  • Wanneer je een training gevolgd hebt of naar de sportschool geweest bent, was jezelf dan direct na de training. Zweten zorgt namelijk voor nog meer verontreinigheden in je poriën.

Moet je nodulaire acne laten behandelen door een arts?

Om nodulaire acne aan te pakken kan behandeling van een arts noodzakelijk zijn.

Een normale acnebehandeling is meestal niet effectief tegen onderhuidse puistjes. Je zult dus een wat zwaardere behandeling moeten starten om het probleem aan te pakken. Bij de standaard acne wordt de talg productie aangepakt en worden de dode huidcellen op de huid verwijdert. Bij nodulaire acne moet je echter veel dieper onder de huid kunnen komen dan bij normale acne.

Je kunt in overleg met jouw arts het beste bespreken welke behandeling het beste bij jouw nodulaire acne probleem aansluit. Dit kan bijvoorbeeld een topische behandeling, zoals retinoïden of een antibiotische crème zijn waarmee je de onderhuidse bacteriën kunt vernietigen. Het is in ieder geval belangrijk nodulaire acne te behandelen om ernstige, permanente littekens op je huid te voorkomen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *