Nutella en acne

Nutella en acne

Personen met een acne-gevoelige huid zullen het vast weleens hebben meegemaakt. Je huid is eindelijk rustig geworden, je eet één verkeerd voedingsmiddel en ineens ontstaan er veel puisten.

Nutella is een voorbeeld van een voedingsmiddel waarvan wordt gedacht dat het een verband heeft met acne. Ingrediënten die zijn gebruikt in Nutella kunnen mogelijk namelijk een uitbraak veroorzaken.

Nutella is erg populair onder tieners en volwassenen. Toch geven veel personen aan last te hebben gekregen van puistjes na het eten van Nutella.

Aangezien veel mensen willen weten of Nutella daadwerkelijk puistjes kan veroorzaken en waarom dit het geval is, behandel ik vandaag dit onderwerp.

Houd hierbij in gedachten dat meer wetenschappelijk onderzoek nodig is om te weten of je daadwerkelijk acne kunt krijgen door het eten van Nutella.

Kan Nutella acne veroorzaken?

Het is hoogstwaarschijnlijk waar dat Nutella en andere voeding acne kan veroorzaken. Dit wordt gedacht door de volgende ingrediënten in Nutella:

  • Suiker: Nutella smaakt zoet en naar chocola. Helaas is de belangrijkste veroorzaker in Nutella de suiker. Dit komt door de invloed van suiker op hormonen en de verhoging van de bloedsuikerspiegel. Wegens de verhoogde talgproductie kunnen poriën verstoppen en vatbaarder worden voor ontstekingen.
  • Cacao: Nutella heeft zijn chocoladesmaak te danken aan cacao. De cacao in Nutella heeft echter de neiging je immuunsysteem heftiger te laten reageren op acne-veroorzakende bacteriën. Hierdoor ontstaan er sneller ontstoken poriën, oftewel puistjes.
  • Oliezuur: Nutella bevat ook oliezuur. Hiervan wordt gedacht dat het de temperatuur van je lichaam kan verhogen. Hierdoor kan je sneller gaan zweten, waardoor de poriën verstoppen.
  • Melk: Nutella kan de oorzaak zijn voor je acne door de melk die het bevat. Deze melk is namelijk vet en kan wederom invloed uitoefenen op de hormonale balans in het lichaam.
  • Oliën: Bovendien kan Nutelle acne veroorzaken door de toegevoegde (plantaardige) oliën. Van nature maakt je huid olie (talg) aan, en door veel olie te consumeren, kan dit verergeren.

Wat kun je doen als je puistjes krijgt door Nutella?

Het is natuurlijk erg vervelend als je last krijgt van puistjes door Nutella. Voor veel kinderen en volwassenen is het namelijk hun favoriete beleg. Ook worden er tegenwoordig zelfs taarten en brownies gemaakt die de smaak hebben van Nutella.

Gelukkig zijn er een aantal betere alternatieven die je kunt overwegen om de kans op nieuwe puistjes te verminderen.

Ten eerste kun je zoeken naar een biologische, zuivelvrije en glutenvrije hazelnootpasta die vrij is van kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en gehydrogeneerde vetten.

Tevens kun je overwegen zelf Nutella proberen na te maken. Je kunt dan andere ingrediënten gebruiken die beter zijn voor de acne-gevoelige huid. Natuurlijk zal de smaak niet hetzelfde zijn als de echte, maar het kan wel degelijk leuk en gezond zijn eens te proberen. Kies bijvoorbeeld voor minder suiker, magere of vetvrije zuivel en vervang het cacaopoeder voor pure chocola of suikervrije cacaopoeder.

Bovendien moet je niet vergeten mijn gratis e-book even te downloaden. Er zijn namelijk veel meer verzorgingsproducten en voedingsmiddelen die slecht of juist gunstig kunnen zijn voor acne. Naast het eventueel vermijden van Nutella zijn er dus nog veel meer zaken waarvan je op de hoogte moet zijn als je geen last meer wil hebben van acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *