Oestrogeen en acne

oestrogeen en acne

Er is een verband tussen oestrogeen en acne. Oestrogeen is namelijk een hormoon. Als je hormoonspiegels niet in balans zijn zal je te maken krijgen met hormonale acne.

Oestrogeen is te vinden in lichamen van zowel mannen en vrouwen. Echter hebben vrouwen meer oestrogeen in hun lichaam. Dit hormoon hebben vrouwen nodig voor de menstruatie en borstontwikkeling. Mannen hebben echter een kleine hoeveelheid oestrogeen voor de botsterkte en stemmingsregulatie.

Naast oestrogeen heb je testosteron. Dit hormoon komt vaker voor bij mannen. Oestrogeen kan helpen om de talgproductie te reguleren, wat goed is voor je acne. Testosteron zorgt echter voor meer aanmaak van talg en dat is niet goed voor je puistjes en huid.

Voor beide hormonen geldt dat je de juiste hoeveelheid in je lichaam dient te krijgen. Je zult dus moeten letten op je oestrogeen en testosteron niveaus.

Acne door oestrogeen en andere hormonen

Het is voor veel vrouwen een normale zaak geworden om elke maand acne te krijgen tijdens de menstruatie. In deze periode zijn de hormonen oestrogeen, progesteron en testosteron de oorzaak van je acne.

Simpelweg zijn de hormonen uit balans. Vaak is er een te grote hoeveelheid testosteron ten opzichte van de hoeveelheid oestrogeen en progesteron. Hierdoor zullen de talgklieren meer talg gaan aanmaken met puistjes en acne als gevolg.

Hoe kun je acne door oestrogeen voorkomen en behandelen?

Je kunt verschillende veranderingen doorvoeren in je levensstijl om je oestrogeenspiegel te reguleren, namelijk:

  1. Je kunt op natuurlijke wijze je oestrogeenbalans balanceren. Fyto-oestrogenen zijn plantaardige hormonen. Je vindt ze in lijnzaad, humus, knoflook, sojabonen en linzen. Kies daarnaast voor een gevarieerd en gezond dieet met biologisch en onbewerkt voedsel.
  2. Kijk uit met agressieve huidverzorgingsproducten. Bepaalde middelen van drogisterijen en fabrikanten kunnen chemicaliën bevatten. Deze zijn funest voor je huid. De talgklieren in je huid gaan namelijk meer olie produceren waardoor je poriën verstoppen. Kies voortaan voor niet-comedogene producten.
  3. Gebruik een milde reiniger minstens 1 en maximaal 2 keer per dag om je gezicht te wassen. Hiermee voorkom je dat talg op je huid blijft opstapelen.
  4. Eventueel kun je een antibacteriële zeep en anti-acnecrème gebruiken om acne veroorzakende bacteriën te doden.
  5. Download mijn gratis e-book met de top 10 gemaakte fouten bij acne om te voorkomen dat je nog jarenlang last blijft houden van veel puistjes en alle ongemakken net zoals andere mensen met acne!

Acne door een hormoon zoals oestrogeen is lastig om te behandelen. Zorg in ieder geval dat je je huid goed blijft verzorgen om littekens en uitbraken door oestrogeen te voorkomen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *