Ontstoken talgklier bestrijden met trekzalf

ontstoken talgklier met trekzalf bestrijden

Een talgkliertje kan gaan zwellen en ontsteken. Een arts kan soms een ontstoken talgkliertje verwijderen door er een sneetje in te maken. Dat wordt echter door veel mensen als pijnlijk ervaren.

Je kunt daarom besluiten een ontstoken talgklier met trekzalf bestrijden. Smeer meermaals het zalfje op de ontstoken talgklier, waarna deze vanzelf kan openspringen.

De functie van trekzalf is het ’trekken’ van een ontsteking uit de huid. Trekzalf is namelijk een ontsmettend middel dat bacteriën, schimmels en virussen doodt. Vandaar word trekzalf vaak ingezet tegen ontstoken talgklieren en puistjes.

Maar helpt trekzalf daadwerkelijk tegen de ontstekingen? Je vindt het antwoord op deze pagina.

Waar kun je trekzalf voor inzetten?

Je kunt trekzalf gebruiken tegen ontstekingen in de huid. Denk bijvoorbeeld aan (steen)puisten, ontstoken talgklieren, ingegroeide teennagels en splinters.

Smeer trekzalf maximaal 3 keer per dag op de plek van de ontsteking, zodat de zalf de ontsteking kan verminderen.

Wanneer trekzalf na een tijdje niet het gewenste effect geeft en de klachten blijven aanhouden, dan kun je beter stoppen dit middel te gebruiken en alternatieven proberen, zoals een bezoek aan de huisarts.

Het overleggen met een arts is ook aan te raden wanneer je trekzalf voor het eerst wil gebruiken.

Waarom een ontstoken talgklier bestrijden met trekzalf?

Bij ieder haarzakje en porie is een talgkliertje aanwezig die talg produceert.

Zo’n talgkliertje kan gaan verstoppen en ontsteken door de overmatige talgproductie en de komst van bacteriën. Hierdoor wordt een zwelling zichtbaar, die zelfs een doorsnede van enkele centimeters kan hebben. Een ontstoken talgklier lijkt op een normaal puistje.

Een ontstoken talgklier hoeft niet altijd klachten te geven. Meestal zal het kliertje vanzelf minder zichtbaar of rijp worden waarbij pus wordt gevormd.

De huisarts kan een verdoving toedienen en de zwelling openmaken door een sneetje te maken. Het talg en pus wordt zo verwijderd. Veel mensen vinden het echter onprettig en pijnlijk, waardoor trekzalf een prima alternatief kan zijn.

Je kunt trekzalf kopen bij de Etos, Kruidvat of een online drogisterij.

Tip: Ik gebruik zelf een trekzalf die speciaal is gemaakt voor de behandeling van puistjes. Via deze link kun je de aanbevolen Excellent trekzalf bekijken. Dit is momenteel ook de enige die verkrijgbaar is op de markt.

Maar let op!

Helpt trekzalf het volledige probleem op te lossen?

Trekzalf kan helpen bestaande puistjes te verwijderen. De zalf bevat alleen niet de ingrediënten om talgkliertjes volledig te elimineren. Dat is ook niet iets wat je moet willen, omdat talgkliertjes eigenlijk een gunstige werking hebben voor de huid. Tevens zijn grote puisten moeilijk te verhelpen met trekzalf.

Een ander groot nadeel aan trekzalf is dat het onderliggende probleem van je puistjes niet wordt opgelost. Wanneer puistjes verdwijnen door trekzalf, dan zullen de puisten vaak weer terugkomen, omdat alle échte oorzaken niet worden aangepakt.

Naast een verkeerde huidverzorging en slechte hygiëne kunnen ontstoken talgkliertjes bijvoorbeeld ook ontstaan door voedingsmiddelen en hormonen.

Ik raad je aan eens mijn gratis e-book te bekijken. Dankzij dit eenvoudige stappenplan kan het jou lukken een schone huid te krijgen voor de lange termijn door de problemen van binnenuit op te lossen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Meer lezen over trekzalf en puistjes:

Navigeer via onderstaande knoppen voor meer informatie over het gebruiken van trekzalf bij puistjes en ontstoken talgklieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *