Papaya en acne

Papaya en acne

Sinds vele jaren gebruiken mensen papaya of papaja bij het bestrijden van acne op natuurlijke wijze. Bijvoorbeeld omdat het zachter is voor de huid en goedkoper is dan chemische middelen.

Papaya komt voornamelijk voor in verschillende delen van Amerika.

Het is onbekend welke voordelen papaya precies kan hebben voor puistjes, omdat er meer wetenschappelijk onderzoek nodig is. Toch zijn er veel lovende verhalen over te vinden van acne patiënten.

Door papaya rechtstreeks aan te brengen op de huid zou het kunnen worden gebruikt als een scrub of masker.

Papaya kan namelijk helpen bij het verwijderen van dode huidcellen uit de poriën. Hierdoor kunnen verstopte poriën bij acne verminderen en kan je een gladdere huid krijgen.

Bovendien kun je papaya eten om een mogelijke verbetering te zien aan je acne en puistjes.

Hoe gebruik je papaya tegen acne?

Een masker tegen acne maken van papaya is eenvoudig. Simpelweg stamp je papaja fijn tot een pasta en breng je het 10 tot 15 minuten aan op je huid. Eventueel kun je ook andere natuurlijke ingrediënten toevoegen, zoals honing en aloë vera.

Maak eigen “huidverzorgingsproducten” in overleg met een arts en doe altijd eerst een test op een klein deel van je huid.

Er zijn ook kant- en klare producten met papaya die je kunt gebruiken om je huid te verzorgen. Denk aan reinigers en zepen die papaya bevatten. De beste producten vind je via deze link.

Eet je liever papaya dan het rechtstreeks aan te brengen op je huid? Het eten van papaya zou helpen tegen ontstekingen door de ontstekingsremmende enzymen “papaïne” en “chymopapaïne” die het bevat. Tevens kun je profiteren van het antioxidant beta-caroteen. Bovendien bevat papaya vitamine A.

De relatie tussen voeding en acne is nog niet precies bekend. Toch wordt steeds duidelijker dat voeding waarschijnlijk wel degelijk een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van acne, waardoor je papaya kunt overwegen als je last hebt van acne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *