Paracetamol op puist

Werkt het en is het veilig?

paracetamol op puist smeren

Kun je een paracetamol op je puist smeren? Normaal gesproken wordt een aspirine, paracetamol of ibuprofen ingenomen om lichte pijn, zoals hoofdpijn of een ontsteking te verminderen.

Mensen denken echter dat pijnstillers ook kunnen worden gebruikt voor puistjes. Sommigen personen klagen namelijk over hoofdpijn door een puist, of willen een zelfgemaakt huidverzorgingsmiddel maken van een paracetamol.

Een pilletje fijnstampen, mengen met warm water en vervolgens met een wattenstaafje het mengsel op de plekken van je puistjes aanbrengen: geeft zo’n goedkoop alternatief echt hetzelfde effect als reguliere middeltjes of worden de puistjes alleen maar erger? Op deze pagina krijg je hier het antwoord op.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Kun je een paracetamol of aspirine smeren op je puist?

Als je een puistje wil verwijderen of de roodheid en zwelling van een puistje wil verminderen, dan kun je verschillende dingen doen. In plaats van een duur speciaal anti-acne middel te kopen, kiezen anderen voor een goedkope paracetamol.

Volgens online bronnen kan het daadwerkelijk helpen een papje te maken van paracetamol en het op je puistje te smeren. Er zitten namelijk stoffen in paracetamol die de puistjes laten uitdrogen.

Er zit bijvoorbeeld een stof in aspirine, genaamd acetylsalicylzuur. Deze stof lijkt erg op salicylzuur, een ingrediënt wat ook vaak in acnemiddeltjes voor huidcellen wordt verwerkt. De stof kan in de poriën komen en de huidcellen losweken.

Op internet wordt wel aangeraden aspirine te gebruiken in plaats van paracetamol. Een aspirine heeft namelijk ontstekingsremmende en samentrekkende eigenschappen die een paracetamol mist.

Paracetamols en aspirines worden verkocht in supermarkten, drogisterijen en apotheken.

Was je handen voordat je de aspirine gaat aanbrengen op je huid. Je kunt een aspirinetabletje zonder beschermlaag op een schaaltje of in een kopje leggen met wat warm water. Na een tijdje kun je de opgeloste aspirine fijnprakken tot een dik papje. Hierna kun je het mengsel aanbrengen op de puistjes. Na het enkele minuten in te laten trekken was je het weer van je gezicht.

Anderzijds kan het ook een optie zijn een gezichtsmasker tegen acne te maken. Je mengt hiervoor een aspirine met wat honing en laat het 15 minuten intrekken in de huid. Onthoud dus dat het hier om een aspirine gaat in plaats van een paracetamol.

YouTube kanaal BeautyLabNL geeft instructies en tips voor het maken van een aspirine masker tegen acne

Je moet echter zelf onderzoek doen of een paracetamol daadwerkelijk kan helpen voordat je het op je puistjes aanbrengt. Een paracetamol is immers geen officieel huidverzorgingsproduct.

Is het veilig dergelijke middelen aan te brengen op je huid?

Hoewel online genoeg positieve verhalen te vinden zijn over het smeren van een paracetamol op je puistje raad ik je het toch af.

Zoals ik je al vertelde zitten er betere stoffen tegen puistjes in een aspirine. Je dient ook niet te vaak (liever nooit) aspirines op je huid aan te brengen. Aspirine is een bloedverdunner, waardoor de aspirine via de plekken van je puistjes in je bloedbaan terecht kan komen. Merk je dat je (huid)irritatie ervaart na een paracetamol of aspirine op je puist? Stop er dan direct mee.

Als alternatief voor het smeren van een paracetamol op je puistje kun je zoeken naar goedkope huismiddeltjes om acne thuis te behandelen. Ook kunnen simpele aanpassingen in je levensstijl en voedingspatroon puistjes sneller en voorgoed laten verdwijnen.

Vergeet niet dat acne niet verdwijnt in enkele uren of één nacht. Wordt dus niet zo wanhopig dat je je puistjes gaat uitknijpen. Hierdoor vererger je de problemen, omdat er meer puistjes en zelfs littekens kunnen ontstaan.

Je kunt het beste even mijn gratis e-book over acne downloaden. Je weet dan namelijk exact wat je moet doen tegen jouw type acne, en dat is niet alleen maar het verzorgen van de huid. Je hoeft dan ook geen paracetamol op je puist te smeren en het risico te lopen dat je je huid erger irriteert.

Hieronder kun je mijn e-book downloaden en direct aan de slag. Krijg je zelf vertrouwen terug en stop de pijnlijke puistjes!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Vergeet niet onderaan de pagina een reactie achter te laten als je zelf hebt geprobeerd een paracetamol of andere pijnstiller op je puistjes aan te brengen.

2 reacties op “Paracetamol op puist

  1. Sinds 6 jaar heb ik uitslag, bultjes die opengaan door transpireren
    en door krabben, want de jeuk is enorm. Het begon in de haargrens en vervolgens in de nek, schouder en decolleté. De eerste jaren werd dit behandeld met een antibiotica crème en allerlei zalfjes door de jaren heen. Vanaf 2018 ook verschillende dermatologen die een blik op mij hebben gericht. Een biopsie en veel antibiocakuren gehad, maar uiteindelijk kon niemand mij iets geven, zodat de bultjes niet meer kwamen. Op 13 september ben ik voor het laatst bij een dermatoloog geweest. Ik moest niet krabben, niet teveel douchen en hou u nagels heel kort kreeg ik te horen. Ik zou niet krabben als ik geen jeuk had en ik zou geen jeuk hebben als ik geen uitslag had. Ik ben naar huis gegaan en binnen 1 week had ik op 10 plaatsen opnieuw uitslag. Ik heb een ibruprofen opengemaakt en dat op de uitslag gesmeerd. 24 uur later waren ze geslonken. Dagelijks gedaan en op 6 november was alles genezen en nu hopen dat er geen nieuwe uitslag bijkomt. Veel geld verspild en 2 doosjes ibruprofen zijn de oplossing. Ik kan mezelf weer laten zien en ben happy. groeten CWT

  2. Nou Corry ik heb jou reactie gelezen en ik ga het ook proberen. Ik heb vrij regelmatig onderhuidse pukkels(ontstekingen) in het gelaat en die gaan niet zomaar weg en vaak zitten ze er een weken lang. Als het heeft gewerkt dan plaats ik nog een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *