pH-waarde en acne

pH-waarde voor acne huid

Vrijwel iedereen is weleens wakker geworden met een grote rode pukkel. Als je zo’n puistje in het gezicht krijgt, is deze voor iedereen zichtbaar. Daarom krijgen mensen liever een puistje op bijvoorbeeld de rug. Deze kan namelijk een stuk makkelijk worden verborgen.

Hoewel in de meeste gevallen acne geen super groot probleem is, kunnen er wel degelijk littekens ontstaan door verkeerd met acne om te gaan. Acne littekens kunnen de rest van je leven zichtbaar blijven.

Er zijn talloze behandelingen op de markt. Als je hier een goede keuze uit wilt maken, dien je wel eerst te weten hoe acne ontstaat. Een van de oorzaken van acne kan een onbalans van de pH-waarde zijn. In dit artikel vertel ik je dan ook meer over het krijgen van een goede pH-balans voor acne.

Wat betekent pH-waarde en heeft het invloed op acne?

De pH-waarde wordt gezien als de zuurgraad van de huid. De pH-waarde kan een getal krijgen tussen de 1 en 14. Wanneer de zuurtegraad lager is dan 7, ziet men dit als zuur. Hoger dan 7 betekent een lage zuurgraad. De perfecte pH-waarde voor een huid met acne is rond de 5.

De huid is dus vrij zuur. Dit heeft als reden dat het zuur een beschermende laag vormt voor bacteriën.

Wanneer de pH-waarde niet in balans is, zal de beschermde werking van de huid verminderen en kunnen er sneller puistjes en acne op de huid ontstaan.

Er zijn verschillende oorzaken van een te hoge of te lage pH-waarde. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde voedingsmiddelen en huidverzorgingsproducten die tot acne kunnen leiden. Voor mensen met een blaasontsteking wordt aangeraden om een cranberrysap te drinken. Dit zorgt voor meer zuur in het lichaam en het voorkomen van bacteriën.

Hoe krijg je de juiste pH-waarde?

Als je puistjes krijgt door een onbalans van de pH-waarde is het van belang om dit te verhelpen. Je kunt hiervoor een aantal dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van huidverzorgingsmiddelen die niet ‘pH-gebalanceerd’ zijn. Deze producten kunnen zorgen voor irritatie, een droge huid en acne. Kijk dus op de etiketten van producten en zoek naar de term ‘pH-neutraal’.

Tevens raad ik aan om alleen producten van een goed merk voor de huid te gebruiken die gecontroleerd zijn door dermatologen op de invloed van de zuurtegraad. Goede huidverzorgingsproducten met een neutrale zuurtegraad zijn in balans met de huid, en hebben dus een pH-waarde tussen de 4 en 6. Goede producten zijn in staat om acne te verminderen in plaats van te verergeren.

Let ook op de voedingsmiddelen die je binnenkrijgt. Sommigen soorten voeding en dranken zouden meer acne veroorzaken. Kies voor voedingsmiddelen die veel vitamine C bevatten, zoals donkere bladgroenten, komkommers en citrusvruchten. Het drinken van 2 liter water per dag kan tevens bijdragen aan een gezondere pH-balans.

Bovendien raad ik aan om je levensstijl gewoontes te veranderen. Zorg bijvoorbeeld dat je een gezond/gevarieerd dieet volgt, stress vermijdt en de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt. Bekijk maar eens hoe je puistjes hierop reageren.

Als je op zoek bent naar een goede gids voor het verzorgen van je puistjes, raad ik je aan om hieronder mijn gratis e-book te downloaden. Het bevat alles wat je nodig hebt om de kans op puistjes drastisch te verminderen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *