Pompoen en acne

Pompoen kan erg lekker zijn. Deze groene wordt bijvoorbeeld verwerkt in koekjes, taart, brood en soep. Naast de lekkere smaak kan pompoen ook een positief effect hebben op je acne en puistjes. In dit artikel bespreek ik dan ook de relatie tussen pompoen, pompoenpitolie en acne.

Houd er echter wel rekening mee dat er geen grote onderzoeken zijn gedaan naar het gebruiken van pompoen tegen acne. In bronnen op internet is wel te lezen dat dermatologen aangeven dat pompoenpitolie in ieder geval niet voor verergering van acne zorgt. Daarom kan het een goed idee zijn te kijken welk effect deze groente op jouw huid heeft. Hieronder vertel ik je alles wat je moet weten.

Waarom kan pompoen goed zijn voor acne?

Pompoen kan gunstig zijn voor acne, omdat er veel antioxidanten inzitten. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A en vitamine C.

Het voordeel van vitamine A voor acne is dat je huidcellen worden beschermd. Het voordeel van vitamine C is dat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, hierdoor krijg je een stevigere huid. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat er minder snel acne en puistjes ontstaan.

Waarom kan pompoenpitolie goed zijn voor acne?

Pompoenpitolie is een dragerolie dat afkomstig is van de zaden van pompoenen. Het kan mogelijk meerdere effectieve werkingen hebben tegen acne, aangezien het bijvoorbeeld omega-3-vetzuren, vitamine E, sterolen, zink, magnesium en kalium bevat.

Pompoen en acne huid

Hoe gebruik je pompoen tegen je puistjes?

Pompoen kan op verschillende manieren worden ingezet tegen acne. Je kunt simpelweg pompoen verwerken in je maaltijden of pompoen rechtstreeks aanbrengen op de huid. De acne kan dus zowel van binnen als van buitenaf worden bestreden met pompoen.

Je kunt bijvoorbeeld een gerecht maken met pompoen. Zo krijg je de antioxidanten in je lichaam die je nodig hebt om gezond te blijven. Tevens kun je hierdoor acne bestrijden.

Ook kun je zelf een middel maken van pompoen. Kook de pompoen, zodat je een puree krijgt. Wanneer het koud is geworden, kun je het mixen en er een zacht papje van maken. Als het papje klaar is dien je als eerst je gezicht te reinigen. Hierna kun je het uitsmeren over je gezicht. Na het 20 minuten te laten intrekken in de poriën, kun je het er weer van af wassen met lauw warm water.

Een andere manier om pompoen tegen acne te gebruiken is door huidverzorgingsproducten te gebruiken die pompoen bevatten. Er zitten namelijk in veel producten pompoenpitolie verwerkt. Hieronder kun je mijn favoriet bekijken.

Als laatste kun je pompoenpitolie verkrijgen als een voedingssupplement.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *