Poriestrips

Waarom poriestrips een beauty must-have zijn

poriestrips aangebracht op poriën

Bekijk jij jouw huid wel eens van dichtbij in de spiegel, en ontdek je mee-eters waar je graag snel van af wilt? Soms zijn deze ‘stipjes’ op je huid (vooral op de neus en rondom de kin) nog geen mee-eters, maar simpelweg verstopte poriën.

Hoe dan ook, je wilt er zo snel mogelijk van af. Ga dan niet aan de slag met het uitknijpen van je verstopte poriën, maar kies voor poriestrips. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

Wat zijn poriestrips?

Je kunt je huid nog zo goed verschonen, maar het verstoppen van poriën ontkom je eigenlijk niet aan. De reden hiervan is dat vuil overal zit, zelfs in de lucht.

Wanneer je make-up draagt, vul je ook jouw poriën automatisch weer, waardoor ze verstopt raken.

Om deze reden is het belangrijk ze regelmatig schoon te houden met poriestrips, neusstrips of puistjesstickers. Om grote poriën schoon te houden zal je dan ook regelmatig een poriestrip moeten gebruiken. Een poriestrip kan ook niet al het vuil verwijderen, maar wel veel.

Uitknijpen maakt de huid kapot

We hebben ons er allemaal wel eens schuldig aan gemaakt, het uitknijpen van mee-eters. Dit werkt het makkelijkst wanneer je de huid eerst warm maakt, zodat de poriën goed open komen te staan.

Met deze methode beschadig je echter de huid, wat niet direct zichtbaar is. Hoewel je het gewenste effect dus denkt te hebben bereikt, brengt dit op de lange termijn schade aan de huid.

Een goed alternatief is dan ook om gebruik te maken van poriestrips, deze breng je aan op de huid en trekken – zonder de huid te beschadigen – het vuil, zoals talg en dode huidcellen uit de poriën zodat jouw huid weer straalt.

Poriestrips trekken vuil uit de poriën dankzij het lijm.

Zo werkt een poriestrip

Wanneer je aan de slag gaat met het aanbrengen van een poriestrip is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen, zodat je het gewenste effect bereikt. Als je het verkeerd aanpakt, zullen er geen onzuiverheden aan de poriestrip blijven plakken.

De meeste poriestrips moeten nat worden gemaakt met warm water voor gebruik, hierna kun je ze aanbrengen op je neus, kin of voorhoofd. Let op! Het is van groot belang dat jouw gezicht schoon is op het moment van aanbrengen.

Wanneer de strip is aangebracht, is het tijd om de strip 10 tot 15 minuten te laten harden/drogen en wanneer de poriestrip in zijn geheel droog is kun je deze eenvoudig van de huid aftrekken. Wees wel voorzichtig en doe dit met beleid, zo zorg je ervoor dat het pijnloos is.

Wanneer je de strip hebt verwijderd, dien je de achtergebleven restjes lijm van je gezicht te wassen.

Het is nu tijd om de binnenkant ervan te bekijken en kom je hopelijk alles tegen wat de strip heeft verwijderd. Vies, maar fascinerend!

Waar kun je een poriestrip het beste aanschaffen?

De poriestrips van Bioré en Garnier zijn het bekendst. Zo hebben veel mensen goede ervaringen met diepreinigende Bioré poriestrips met houtskool. Ik heb zelf alleen die van Garnier uitgetest op de plekken van mijn mee-eters en raad deze dan ook van harte aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *