Pre-workout en acne

Pre workout en acne

Personen die gevoelig zijn voor het krijgen van acne moeten uitkijken met wat zij allemaal in hun lichaam krijgen. Waarschijnlijk heb jij ook weleens gemerkt dat je last krijgt van puistjes na het eten van slechts één verkeerde maaltijd. Dit is in ieder geval iets wat veel voorkomt en je een ontzettend slecht humeur kan opleveren.

Veel mensen weten niet welke producten en voedingsmiddelen een uitbraak van acne kunnen veroorzaken. Vaak lijken het de producten te zijn, waarvan we het niet eens hadden verwacht.

Eén van de producten waarvan veel mensen aangeven last te krijgen van acne is pre-workout. Op deze pagina ga ik je dan ook meer vertellen over de relatie tussen pre-workout en acne.

Kan pre-workout acne veroorzaken?

De naam pre-workout wordt gegeven aan verschillende supplementen die kunnen worden gebruikt voor sport. Het zijn supplementen die je kunt verkrijgen in pil- en poedervorm.

Gebruiken van pre-workout kan helpen bij het verbeteren van je prestaties tijdens het sporten. Pre-workout wordt dan ook voornamelijk gebruikt door mensen die bezig zijn met het kweken van sterkere spieren.

Je denkt nu misschien dat het goed is voor de huid om veel bezig te zijn met sporten. Naast dat te fanatiek sporten echter fysieke stress kan opleveren, en daarmee hormonale acne kan veroorzaken, wordt ook gedacht dat pre-workout acne kan veroorzaken.

Dit komt door de ingrediënten in de meeste pre-workouts. Er kan dan ook veel cafeïne, suiker en kunstmatige zoetstoffen in een pre-workout voorkomen. Dat zijn stoffen die helaas niet gunstig zijn voor de huid die gevoelig is voor acne.

Kunstmatige zoetstoffen en cafeïne bij acne

In veel pre-workouts zijn kunstmatige zoetstoffen verwerkt. Deze geven de pre-workout bijvoorbeeld de zoete aardbeien smaak.

De kunstmatige zoetstoffen kunnen leiden tot een verhoogde aanmaak van insuline in het lichaam. Dit kan resulteren in een overmatige talgproductie.

Ook kan insuline ervoor zorgen dat er meer androgenen hormonen worden aangemaakt, waardoor de talgproductie wederom wordt verhoogd. Dit kan ervoor zorgen dat poriën ophopen met talg, waardoor deze sneller verstopt en ontstoken raken.

Anderzijds kan cafeïne in pre-workout ervoor zorgen dat er acne ontstekingen ontstaan. Door veel cafeïne binnen te krijgen, kan je lichaam namelijk stress en angst ervaren.

Ook kan cafeïne de huid uitdrogen, waardoor de olieproductie van de huid wordt verstoord. Hierdoor krijgt je huid een seintje meer talg aan te maken om de droge huid te compenseren.

In sommigen pre-workouts formules bevindt zich maar liefst 400 mg cafeïne. Dat is direct de gemiddelde dagelijkse totale aanbevolen hoeveelheid. Je kunt dus veel te veel cafeïne binnenkrijgen door pre-workouts te nemen.

Helaas kunnen de hormonale onbalans, stress reacties en verhoogde talgproductie ervoor zorgen dat er puistjes ontstaan.

Pre-workouts in poedervorm kunnen net als eiwit shakes zuivelproducten bevatten. Dit is niet gunstig voor hormonale acne.

Kun je nog wel pre-workout gebruiken bij een acne-gevoelige huid?

Veel mensen gebruiken C4 pre-workout. Hier zit echter ook veel in van een kunstmatige zoetstof, genaamd sucralose. Eventueel kun je kiezen voor de sucralose-vrije variant. Wellicht kan het helpen hierop over te stappen voor je acne. Houd er echter rekening mee dat je nog steeds 200 mg cafeïne binnenkrijgt.

Soms wordt creatine gezien als het acnevriendelijke alternatief. Creatine kan echter ook de huid uitdrogen en irritatie opleveren. Veel sporters geven dan ook aan last te krijgen van puistjes door creatine.

Wil je toch pre-workout blijven gebruiken? Overweeg dan te zoeken naar alternatieven voor het rijgen van meer energie op een gezondere manier. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar fructose arme vruchten. Denk bijvoorbeeld aan aardbei, framboos en ananas. Eventueel kun je een kopje koffie nemen om cafeïne binnen te krijgen. Vermijd dan echter melk en zoete zuivelvervangers.

Vergeet niet hieronder mijn gratis e-book te downloaden als je nu zo snel mogelijk van je huidige pre-workout puistjes af wil komen en een handig overzicht wil krijgen met voedingsmiddelen en voedingsstoffen die nog meer funest zijn voor je acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *