Probiotica en acne

probiotica tegen acne

Ik krijg regelmatig dezelfde vraag van mensen en die vraag luidt: “wat is de relatie tussen probiotica en acne?”. Het leek me daarom een goed idee een artikel te schrijven en deze vraag te beantwoorden.

Bijna iedereen van elke leeftijd krijgt weleens een puistje op een bepaald lichaamsdeel. Echter weten weinig mensen wat de echte oplossingen voor acne zijn. In de meeste gevallen wordt er namelijk een huidverzorgingsproduct of supplement voorgeschreven. Dit is niet heel effectief, omdat er verschillende soorten huidtypes en puistjes zijn. Ook worden hiermee de onderliggende oorzaken niet opgelost.

Een onderliggende oorzaak van acne kan zijn dat er iets mis is met je darmen. Daarom kun je overwegen meer probiotica in je lichaam te krijgen. Dit kan dankzij huidverzorgingsmiddelen en voedingsmiddelen. In dit artikel vertel ik je er alles over.

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn goede bacteriën die uit voedingsmiddelen en supplementen kunnen worden gehaald. Het inzetten van probiotica kan helpen de balans van gezonde en slechte bacteriën in het maag-darmkanaal te herstellen.

Ook kan probiotica worden verwerkt in huidverzorgingsmiddelen. Dergelijke middelen kunnen bijdragen aan de groei van gezonde bacteriën in het lichaam.

Het eten en drinken van voedingsmiddelen die probiotica bevatten kan gunstig zijn, omdat ze de spijsvertering verbeteren, de bacteriën in je maag-darmkanaal in balans brengen en je beschermen tegen ziekteverwekkers. Tevens zijn probiotica betrokken bij de werking van je immuunsysteem. Om deze redenen kunnen ontstekingen aanzienlijk worden afgeremd.

Door een disbalans van bacteriën in de darmwand kunnen slechte stoffen in ons bloed terecht komen. Door de ‘lekkende darm’ zal het immuunsysteem een seintje krijgen en zullen er ontstekingen, zoals acne ontstaan.

Waarom helpt probiotica tegen acne?

Er zitten verschillende voordelen aan probiotica voor acne en puistjes. De resultaten van probiotica kunnen echter verschillen per persoon, omdat we allemaal een andere huidtype hebben.

Dit zijn een aantal voordelen die probiotica hebben tegen acne:

  • Het verminderen van ontstekingen: Dankzij probiotica kan het spijsverteringskanaal verbeteren. Ook zullen de bacteriën die acne veroorzaken in toom worden gehouden. Hierdoor zal er een gezonde balans zijn van bacteriën op de huid.
  • Het afremmen van C.acnes bacteriën: Teven zouden probiotica kunnen helpen het aantal actieve C.acnes bacteriën op de huid te verminderen. Hierdoor ontstaan er minder snel puistjes door deze bacterie.
  • Het beschermen van de huid tegen vrije radicalen: Door probiotica in huidverzorgingsproducten kan de huid worden beschermt tegen invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan milieuschade. Probitoitca zullen de bacteriën doden.
  • Het herstellen van de huid: Mocht je eens te hard te keer gaan met reinigingsmiddelen, scrubs en washandjes kan het inzetten van probiotica helpen de huidbarrière te herstellen. Hierdoor zal de roodheid, zwelling en gevoeligheid van puistjes en acne verminderen.

Er zijn geen hevige bijwerkingen van probiotica bekend. Wel kan het aantal puistjes verhogen in de beginfase. Dit komt, omdat je lichaam even moet wennen aan de plotselinge stijging van de hoeveelheid probiotica die je binnenkrijgt. Je kunt het beste even met een huisarts of zorgverlener praten als je wil beginnen met probitoica. Mocht je bijvoorbeeld zwanger zijn, borstvoeding geven of antibiotica gebruiken, is dit altijd belangrijk om te doen.

Hoe gebruik je probiotica tegen acne?

Je kunt probiotica gebruiken tegen acne door ze te eten, drinken of huidverzorgingsproducten te gebruiken.

De voornaamste reden om probiotica in je dieet te verwerken is, omdat de balans tussen goede en slechte bacteriën die momenteel de overhand hebben kan worden hersteld. Probiotica rijke voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld kefir, augurken, gefermenteerde voeding of drink kombucha, Dit kan enorm helpen tegen acne. In het geval van supplementen met probiotica dien je een arts te raadplegen voor gebruik.

Ook kun je verzorgingsproducten met probiotica op de huid aanbrengen. Deze bevatten geen levende bacteriën. Allerlei verzorgingsproducten bevatten probiotica. Denk bijvoorbeeld aan hydraterende crèmes, gezichtsreinigers, serums, oliën en maskers. Wanneer deze lijst met producen een beetje overweldigend voor je is, raad ik je aan te beginnen met een serum die probiotica bevat, zoals het serum van Atelier Rebul. Deze zijn namelijk zeer krachtig tegen acne. Je hoeft een zeer kleine hoeveelheid te gebruiken voor je puistjes, en kunt er dus erg lang mee doen.

Gaan de puistjes volledig verdwijnen?

Mocht je problemen hebben met je darmen en dit probleem oplossen, kan de kans op acne inderdaad verminderen. Als je daarbij huidverzorgingsproducten met probiotica gebruikt, kunnen de bestaande puistjes ook verminderen.

Echter dien je rekening te houden met meer factoren die leiden tot acne. Ik bespreek alle kernoorzaken van acne, en natuurlijk de bijbehorende tips in mijn complete methode. Tevens vertel ik je meer over het belang van gezonde darmen, en dus probiotica bij acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *