Puist onder moedervlek

puist onder moedervlek

Het kan inderdaad gebeuren dat er een puistje onder of op een moedervlek ontstaat. Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af wat je er tegen kunt doen en of het niet iets ernstigs betreft.

De meeste puistjes onder een moedervlek kunnen op dezelfde manier worden behandeld als normale puistjes. Echter dien je wel te letten op mogelijke veranderingen van een moedervlek.

In sommige gevallen zal er bij het verwijderen van een puistje hulp moeten worden gezocht van een dermatoloog.

Hoe ontstaat een puist onder een moedervlek?

Waarschijnlijk krijg je wel eens vaker puistjes op andere delen van je lichaam. Toch kan een puistje ook op of onder een moedervlek ontstaan.

Een moedervlek is eigenlijk een groepje pigmentcellen bij elkaar. De moedervlekken kunnen overal zichtbaar worden, dus ook rond de haarzakjes. Wanneer een haarzakje verstopt raakt met olie, dode huidcellen en bacteriën kan er een puist onder de moedervlek ontstaan.

In principe kunnen puistjes dus op alle delen van het lichaam ontstaan waar zich haarzakjes bevinden. Echter wordt de meeste olie geproduceerd op het gezicht, de nek en de rug. Op deze plekken kunnen de haarzakjes dan ook sneller verstopt raken. Moedervlekken ontstaan op alle delen. Het is dus niet vreemd dat er een puistje ontstaat onder je moedervlek.

Door een moedervlak wordt de vorming van een puistje tegen gehouden. Het kan dus langer duren voordat een puistje zichtbaar wordt, en is verdwenen. Dit geldt ook als je een behandeling inzet.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe kun je een puistje op een moedervlek behandelen?

Het kan verleidelijk zijn het puistje op je moedervlek uit te knijpen. Toch is het erg van belang dat je dit niet doet. Er kan namelijk een litteken of infectie ontstaan, waardoor de behandeling nog langer gaat duren. Je kunt beter normale dingen doen om puistjes en acne te bestrijden.

Als eerste kun je dagelijks een mild anti-puistjes reinigingsmiddel gebruiken om het vuiligheid van je huid af te wassen. Op een groot puistje kun je ook een zeer laag percentage benzoylperoxide aanbrengen. Gebruik echter alleen de benzoylperoxide zoals voorgeschreven, anders kun je de moedervlek en de huid irriteren.

Voorkomen is beter dan genezen. Ik raad je dan ook aan om puistjes in het algemeen te gaan voorkomen. Hierdoor heb je ook minder kans dat er een nieuw puistje op een moedervlek ontstaat.

Zorg bijvoorbeeld voor een goede algemene hygiëne. Denk hierbij aan het wassen van je gezicht en het op tijd vervangen van je beddengoed.

Het beste is om de onderliggende oorzaak van je acne te ontdekken en te verhelpen.

Wanneer laat je een dokter een moedervlek onderzoeken?

In een aantal gevallen kan er iets anders aan de hand zijn dan een gewoon puistje op de moedervlek. Als je bijvoorbeeld ziet dat een moedervlek veel veranderd in grootte, vorm of kleur, dien je naar een dermatoloog of arts te gaan. Het kan namelijk een teken zijn van huidkanker. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het ook geruststellend om te horen van een arts.

Ga ook naar de dokter als het puistje niet verdwijnt binnen enkele weken, jeukt, bloedt, of een moedervlek een niet symmetrische vorm of kleur heeft. Misschien heb je een melanoom, geïnfecteerde moedervlek of is er iets anders aan de hand.

Heb je vaker last van puistjes?

Aangezien je een puistje onder een moedervlek hebt, heb je waarschijnlijk vaker last van puistjes en acne. Dat is erg vervelend. Je kunt er namelijk zowel fysiek als geestelijk last van hebben.

In mijn e-book “Leven Zonder Acne” vertel ik je alles wat je moet weten over puistjes. Je leert acne te voorkomen en de huidige acne bij de kern te bestrijden.

Via de onderstaande knop kun je hem direct bekijken. Dit kun je tevens goed gebruiken voor het voorkomen en behandelen van een puistje onder je moedervlek.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *