Puist naar binnen geknepen

puist naar binnen geknepen

Heb je een puist naar binnen geknepen? Probeer het in ieder geval in de toekomst niet meer op deze manier te doen.

Waarschijnlijk probeerde je een puistje uit te drukken om het viezigheid uit de puist te krijgen. Echter wordt er tijdens het uitknijpen ook altijd wat vuil naar binnen geknepen. De verontreinigheden kunnen dus nog dieper in de huid komen te zitten. Hierdoor kan er een geïnfecteerd of groter puistje terug komen.

Je begrijpt dus wel dat een puistje uitknijpen alleen maar averechts kan werken. Daarnaast kunnen de problemen opnieuw terugkomen, omdat de onderliggende oorzaken van je puistjes nog bestaan. Het gevolg is dat je steeds bezig blijft met je puistjes.

De tip luidt nooit acne en puistjes uit te knijpen. Wil je het toch doen? Druk dan alleen mee-eters uit met een speciaal instrument, zoals een comedonenlepel. Hiermee kun je het beste het vuiligheid uit een puistje drukken, voorkom je alles naar binnen te knijpen en restjes in de huid achter te laten.

Als je toch een puist naar binnen heb geknepen, is het verstandig het plekje even met rust te laten. Het is nu namelijk een zeer gevoelige plek die ook littekens op kan leveren. Na de genezing kun je wel weer milde huidverzorgingsproducten gebruiken. Reinig je gezicht en de open geknepen puistje met een milde reiniger en stip het puistje aan met een laag percentage benzoylperoxide.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *