Puist opengekrabt

puist opengebrabt

Puist opengekrabt? Als een pukkel erg veel opvalt of als je een nieuw puistje ziet verschijnen, kan het erg moeilijk zijn om er vanaf te blijven.

Waarschijnlijk kon je het dan ook niet laten je puistje niet open te krabben. Het gevolg is nu dat het puistje is gaan bloeden en er een wondje met een korstje is ontstaan. De volgende taak is de uitgeknepen puist te genezen.

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de 10 gezonde gewoonten zien om je puistjes te verbeteren van binnenuit.

Op deze pagina ga ik vertellen wat je kunt doen om een puistje te verzorgen indien je hem hebt opengekrabd. Ook zal ik vertellen hoe je puistjes in de toekomst kunt voorkomen en de kans op littekens kunt verkleinen.

Puist opengekrabt? Niet slim!

Het openkrabben van een puist is niet bepaald slim. Je loopt namelijk het risico nog veel meer problemen te krijgen dan enkel een puistje.

Als jij besluit een puist uit te drukken of open te krabben, dan kan er een ontsteking, litteken of gaatje in je huid ontstaan. Een litteken of putje kan zelfs permanent aanwezig blijven in de huid.

Daarnaast kunnen vrijgekomen bacteriën naar omliggend huid toe trekken en nieuwe ontstekingen veroorzaken.

Probeer dus in de toekomst zeker geen puistjes meer uit te knijpen.

Wat te doen met een opengekrabt en bloedend puistje?

Als je een puistje hebt opengekrabt, dan kun je de volgende stappen gebruiken:

Stappenplan voor opengekrabde puistjes

 1. Laat het puistje met rust;

  Om het puistje te laten genezen dien je er niet meer aan te peuteren met je vingers. Als je toch besluit verder te drukken aan het puistje om te kijken of er meer talg en viezigheid uitkomt, maak je de wond nog groter.

 2. Verzorg het puistje;

  Gebruik een milde gezichtsreiniger zonder alcohol om je gezicht te wassen. Houd hierbij rekening dat je het puistje net hebt opengekrabd, dus voorzichtig dient te zijn. Ga dus ook niet je gezicht wassen met een schurend washandje.

 3. Gebruik ijs om de zwelling te verminderen;

  Mocht je toevallig een afspraak hebben staan en niet met je pas opengekrabde puistje gezien willen worden, dan kun je het puistje zichtbaar verminderen met ijs. Hiervoor dien je een ijsblokje in een keukenpapiertje te wikkelen en 1 minuut aan te brengen op het puistje. Hierdoor zal de zwelling verminderen en het puistje dus minder opvallen. Tevens kan je hiermee de pijn verlichten.

 4. Verklein de kans op littekens met een antibiotische zalf:

  Je kunt online of bij de drogist een zalf kopen om de wond van het puistje sneller te helpen genezen. Een antibiotische zalf of littekencrème helpt bij het voorkomen en genezen van geïnfecteerde wonden. Breng enkele dagen een dun laagje aan op het puistje. Zorg ervoor dat je de zalf alleen op het puistje smeert, want mogelijk kunnen omliggende poriën verstopt raken.

 5. Ga niet krabben aan de korst;

  Het is belangrijk niet aan je korst te krabben of plukken. Als je dit wel doet blijft het plekje langer zichtbaar, omdat het genezingsproces opnieuw moet beginnen.

De meeste huidverzorgingsmiddelen zijn niet geschikt om direct aan te brengen op een opengekrabde puist. Dit geldt voornamelijk voor middelen die acne veroorzakende bacteriën bestrijden.

De slimste beslissing voor je huid en het verzorgen van je opengekrabde puist

Wees geduldig bij puistjes en acne. Het kan namelijk enkele dagen duren voordat een opengekrabt puistje zal genezen en verdwijnen. In de tussentijd kun je wel een vrij verkrijgbaar product tegen puistjes blijven gebruiken om de genezing te bevorderen.

Puistjes openkrabben en uitknijpen is één van de veel gemaakte fouten door mensen met acne. Er is namelijk een risico dat er een acnelitteken en verergering van het bestaande probleem ontstaat.

Ik raad je aan onze gratis gids te downloaden. Hierin bespreek ik de fouten die funest zijn voor acne, en uiteraard geef ik je hierbij ook de oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de beste huidverzorgingsproducten en het oplossen van de onderliggende oorzaken van puistjes.

Je gaat precies zien wat je wel en niet moet doen om je puistjes te verzorgen, zodat je in de toekomst de kans op nieuwe onzuiverheden aanzienlijk verkleint.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *