Puist weghalen zonder uitknijpen

puist weghalen zonder uitknijpen

Puist weghalen zonder uitknijpen? Veel mensen willen weten hoe ze dit kunnen doen.

Hopelijk weet je dat het niet slim is aan je puistjes te komen, omdat je anders flinke huidbeschadigingen kunt krijgen.

Waarschijnlijk ben je nu op zoek naar manieren om een puistje weg te halen zonder deze te hoeven uitknijpen.

Op deze pagina vertel ik je dan ook alles over veilige manieren om puistjes weg te halen.

Waarom je nooit een puistje moet uitknijpen

Voordat ik ga vertellen hoe je een puistje kunt weghalen zonder uitknijpen vind ik het belangrijk te benoemen waarom het zeer onverstandig is zelf puistjes uit te knijpen.

Er zijn meerdere redenen waarom het niet slim is een puistje uit te drukken, namelijk:

  • Ten eerste kun je bacteriën verspreiden naar het omliggende huid. De bacteriën die uit een puistje komen kunnen in je omliggende poriën dringen en nieuwe ontstekingen veroorzaken. Je kunt er dus meer puistjes van krijgen.
  • Ten tweede kan je de zichtbaarheid van een puistje vergroten. Vaak proberen acne patiënten op het laatste moment, voordat zij de deur uit moeten, nog even een pukkel uit te drukken. Het gevolg is vaak dat het puistje alleen maar roder en groter wordt. Wanneer je een mee-eter probeert uit te drukken, kan het veranderen in een echt puistje of kan er zelfs een infectie ontstaan.
  • Ten derde kunnen er littekens ontstaan door te uitknijpen. Een puistje kan eigenlijk worden gezien als een open wond. Zodra je hierin gaat knijpen, ben je in die wond aan het drukken. Het gevolg is dat blijvende putjes, gaatjes en andere littekens in de huid kunnen ontstaan.

Uitknijpen heeft dus een averechts effect op je puistjes. Een puistje weghalen zonder uitknijpen is verstandiger.

Hoe kun je een puistje weghalen zonder uitknijpen?

Nu je weet waarom ik het afraad een puistje zelf uit te knijpen, is het tijd om te kijken naar betere manieren om puistjes te verwijderen. Hieronder licht ik een aantal factoren toe.

1. Gebruik een comedonenlepel of speciaal pincet

Mocht je het niet kunnen laten puistjes uit te knijpen, doe het dan in ieder geval op het juiste moment en gebruik daarbij speciale producten.

Je kunt bijvoorbeeld een mee-eters pincet of comedonenlepel gebruiken als een puistje lang genoeg heeft gerijpt.

Met speciale producten is het iets velliger zelf puistjes te uitknijpen. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt voor mee-eters. Echter kun je grotere puistjes, zoals cystes en onderhuidse puistjes niet verwijderen met een dergelijk product. Het is dan verstandiger te kijken naar andere manieren of hulp in te schakelen van een dermatoloog.

2. Gebruik goede huidverzorgingsproducten

Een andere manier om puistjes weg te halen zonder deze te uitknijpen, is door goede huidverzorgingsproducten uit te kiezen.

Er zijn allerlei producten op de markt die eigenlijk helemaal niet geschikt zijn voor puistjes. Gebruik dus in ieder geval producten die niet-comedogeen zijn. Deze term geeft aan dat de poriën niet verstoppen.

Ook kun je een aantal producten gebruiken om je huid dagelijks te gaan verzorgen. Gebruik bijvoorbeeld een milde face cleaner die is gemaakt voor acne om één keer per dag je gezicht te ontdoen van vuil en huidsmeer. Ook kun je een sterker product gebruiken, zoals benzoylperoxide. Dit middel kan de acne veroorzakende bacteriën weghalen zonder zelf te hoeven uitknijpen.

3. Een puistje tijdelijk weghalen

Helaas gaat een puistje nooit heel snel weg. Vooral als je het eigenlijk niet wilt, heeft een puistje vaak de neiging langer zichtbaar te blijven.

Gelukkig kun je een puistje camoufleren om het tijdelijk weg te halen. Dit is in ieder geval beter dan uitknijpen.

Zorg weer dat je non-comedogene make-up gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een laag foundation aanbrengen en een concealer gebruiken om de plaatselijke puistjes aan te stippen. Houd het echter natuurlijk. Als er een dikke laag make-up op je gezicht zit, kan dit namelijk juist erg opvallen.

puistje weghalen met make-up
Een puistje weghalen zonder uitknijpen dankzij make-up

4. Een acne dieet inzetten

Als je een puistje wil weghalen zonder te uitknijpen, dien je de problemen van binnenuit te verhelpen. Dit kan erg goed door een acne dieet in te zetten.

Een dieet tegen acne bevat producten die functies hebben om acne uit te roeien. Daarnaast zal je geen voedingsmiddelen tegenkomen die acne juist kunnen verergeren.

Simpelweg kun je dus een dieet tegen acne gaan volgen. Hierdoor zal je allerlei voedingsstoffen in je lichaam krijgen die ontstekingen kunnen afremmen, bacteriën kunnen doden, de aanmaak van huidsmeer kunnen verlagen en nog veel meer. Denk bijvoorbeeld ook aan voeding voor een betere spijsvertering en gezondere darmen.

5. Processen in je lichaam oplossen

Er zijn veel processen in je lichaam gaande die verstoord kunnen raken. Als je last hebt van puistjes is er een kans dat een proces in je lichaam verstoord is.

Zodra er iets niet klopt in je lichaam kan dit zichtbaar worden aan de huid.

Het kan dus goed zijn te checken of je hormonen in balans zijn, of je wel gezonde darmen hebt en of andere functies van je lichaam nog goed werken.

In mijn e-book bespreek ik enkel manieren om puistjes te verminderen zonder deze te hoeven uitknijpen. Ideaal voor jou dus!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *