Puisten na bevalling

puistjes na bevalling

Puisten na bevalling? Naast slaapgebrek en stemmingswisselingen kan het kloppen dat je puistjes krijgt na je bevalling, want dat is vrij normaal.

Misschien vind je het echter erg vervelend om puistjes te hebben en wil je ze snel weer zien verdwijnen.

In dit artikel leg ik dan ook uit hoe acne ontstaat en hoe je de oneffenheden op de juiste manier behandelt.

Waarom krijg je puistjes na de bevalling?

Wanneer je na de bevalling opeens puistjes in je gezicht ziet, komt dat waarschijnlijk door hormonale veranderingen in het lichaam. Hormonale veranderingen vinden bijvoorbeeld plaats rond de puberteit, de menstruatie, de zwangerschap en de bevalling. Dit zijn dan ook de momenten dat acne ontstaat.

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling vinden er verschillende veranderingen plaats in je lichaam. Hetzelfde geldt voor je huid. Het is dan ook vrij gebruikelijk dat je puistjes krijgt in de weken en maanden na je bevalling.

Sommige mensen hadden voorheen al last van acne en zien hun plekjes verdwijnen na de zwangerschap. Echter heeft iedereen een andere huidtype en postpartum-ervaring. Wat een vriendin heeft doorgemaakt na haar bevalling kan voor jou dus compleet anders uitpakken.

De meeste puistjes die zichtbaar worden na de bevalling verdwijnen weer vanzelf. Ze kunnen wel lang aanhouden. Daarom kan het verstandig zijn je acne te behandelen.

Hoe kun je acne bestrijden na de bevalling?

Je kunt de acne plekjes die zijn gekomen na de bevalling goed bestrijden. Het is echter wel van belang dat je acne op de juiste manier behandelt. Je lichaam is namelijk extra gevoelig na de bevalling en zal dus niet blij worden van zware acnebehandelingen.

Geef je nog borstvoeding? Dan kun je het volgende doen om puistjes na de bevalling te verwijderen:

  • De meeste zelfzorggeneesmiddelen tegen acne kun je gewoon gebruiken. Vraag echter altijd na of je een product echt mag gebruiken na de bevalling.
  • Gebruik een zelfzorgmiddel dat salicylzuur of benzoylperoxide bevat. Hierdoor kunnen milde puistjes sneller verdwijnen.
  • Vraag een behandeling op recept aan je arts. Deze kan een lichte plaatselijke behandeling voorschijven.

Geef je geen borstvoeding? Dan kun je acne op de volgende manieren behandelen:

  • Naast het gebruiken van normale zelfzorggeneesmiddelen tegen acne kun je je arts vragen om een extra behandeling. Er kunnen bijvoorbeeld retinoïden of orale acnemedicatie worden voorgeschreven.
  • Dankzij orale anticonceptiva kunnen je hormonen weer in balans worden gebracht. Mocht je anticonceptie nodig hebben, kan je deze oplossing dus met je arts bespreken.

Bezoek in ieder geval een dokter als je acne ernstig ontstoken is of pijnlijk aanvoelt. Bezoek ook een arts als de acne niet verdwijnt nadat je zelf middelen hebt ingezet. Maar weet ook dat er tijdens en na de zwangerschap veel veranderingen plaatsvinden in je lichaam die je huid kunnen verergeren.

Heb je vaker last van puistjes? Probeer dit!

Na het lezen van mijn artikel over puistjes na de bevalling weet je dat de puistjes vaker voorkomen. Daarnaast zullen de puistjes in de meeste gevallen weer snel verdwijnen.

Als je echter vaker last hebt van puistjes raad ik je aan mijn ultieme tips tegen puistjes te bekijken. Dankzij mijn e-book ga je namelijk het de problemen van je puistjes bij de bron en bestrijden hoef je je niet zoveel meer te schamen voor puistjes.

Via de onderstaande groene knop kun je de tips bekijken:

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen/tips hebt over puisten na de bevalling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *