Puisten door varkensvlees

puisten door varkensvlees

Puisten door varkensvlees? Regelmatig krijg ik e-mails van personen die zich afvragen of het consumeren van bepaalde voeding invloed kan hebben op acne. Het leek me daarom een goed idee je hier meer over te vertellen.

Geleerden hebben nooit voor 100% bewezen dat je puistjes kunt krijgen van varkensvlees.

Toch zijn er wel degelijk verschillende voedingsstoffen en voedingsproducten die puistjes verergeren of verhelpen. Zo zouden puisten kunnen ontstaan door chocola, zuivel en vette snacks volgens verschillende bronnen op het internet.

Persoonlijk zie ik ook meer puistjes op mijn gezicht wanneer ik bijvoorbeeld varkensvlees, witte rijst of chocola heb gegeten. Het kan echter per persoon verschillen of je gevoelig bent voor voeding en meer last van puistjes krijgt door bijvoorbeeld varkensvlees.

Tip! Wist je dat puistjes kunnen ontstaan door hormonale schommelingen na het binnenkrijgen van bepaalde voeding? Download mijn gratis e-book met praktische stappen voor puistjes en ontdek welke voedingsmiddelen en voedingstoffen een verband hebben met acne.

Krijg je puisten van varkensvlees?

Heb je na een tijdje geen varkensvlees gegeten te hebben, weer varkensvlees gegeten en zie je nu veel pukkels of heb je veel jeuk? Dat kan een lichamelijke reactie zijn op de inname van varkensvlees. Er zitten namelijk verschillende stoffen in varkensvlees die bijvoorbeeld een opzwelling van het bindweefsel kunnen veroorzaken. Sommige mensen kunnen dan ook puisten krijgen van varkensvlees.

Ook is varkensvlees nadelig voor je insulinespiegels. Wanneer de hormonen in je lichaam uit balans raken, gaat je huid in de stress modus en wordt er meer talg aangemaakt. Hierdoor kunnen de poriën sneller verstopt raken en kunnen er dus puistjes ontstaan.

Een andere theorie over de vraag of je puistjes krijgt van varkensvlees is dat er gifstoffen in deze vleessoort zitten. De gifstoffen die in je lichaam terecht komen, moeten ook weer een weg naar buiten vinden. Uiteindelijk zullen de gifstoffen uit je huid naar buiten komen, waardoor ontstekingen ontstaan en puistjes zichtbaar worden.

Wist je dat je huid het grootste ontgiftingsorgaan is van je lichaam?

Voeding kan een negatief of positief effect geven op de huid, maar het kan dus erg verschillen of je er gevoelig voor bent. De beste tip is dan ook zelf een dagboek bij te houden om te kijken wat je dagelijks binnenkrijgt en of je veel puistjes van krijgt van bepaalde voeding. Test uit of je gevoelig bent voor varkensvlees door verschillende producten in je dieet te stoppen en dagelijks te wisselen.

Wat is beter dan varkensvlees?

Als je er zeker van wil zijn of varkensvlees invloed heeft op je acne, dien je het dus bij jezelf na te gaan.

In tegenstelling tot varkensvlees kan andere voeding je huid rustig houden. Hieronder geef ik je enkele voorbeelden van voedingsmiddelen en stoffen die kunnen helpen bij acne:

  • Omega-3-vetzuren: Het aantal Omega-3 en Omega-6 vetzuren in ons lichaam dient in balans te zijn. Meestal is er een tekort aan Omega-3-vetzuren waardoor puistjes opkomen. Omega-3 werkt tevens ontstekingsremmend tegen acne.
  • Producten die veel antioxidanten bevatten: Antioxidanten zorgen ervoor dat ons lichaam gezonder blijft. Door producten te eten met veel antioxidanten, zoals groente en noten kunnen acne bacteriën uit het lichaam worden verwijderd.
  • Producten die zink bevatten: Sommigen personen hebben een tekort aan zink waardoor puistjes ontstaan. Daarnaast helpt zink ontstekingen te voorkomen en te verminderen.
  • Groene thee: Je kunt groene thee extracten rechtstreeks aanbrengen op je huid of elke dag 1 kopje thee drinken. De polyfenolen in groene thee zouden de puistjes zichtbaar laten verminderen.
  • Vitaminen A, D, E: Vitamines en mineralen zorgen voor een goede algemene gezondheid en een sterk immuunsysteem. Tevens kunnen vitamines acne helpen voorkomen.
  • Diëten: Er zijn zoveel producten die goed kunnen zijn bij puistjes, zoals: smeerkaas, zalm, groenten, fruit, peulvruchten en yoghurt. Daarnaast zijn er specifieke acne diëten.
  • Water: Door genoeg water te drinken, wordt je lichaam gereinigd van binnenuit. Drink dus 1,5 liter water per dag om (onderhuidse) ontstekingen te voorkomen of verminderen.

Vergeet niet het allerbelangrijkste van deze pagina, namelijk het gratis downloaden van het e-book. Varkensvlees is slechts één van de vele voedingsmiddelen waarvan acne patiënten aangeven dat ze hun puistjes beïnvloeden. Ook moet je er rekening mee houden dat er meer oorzaken voor acne kunnen zijn dan alleen voeding.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Heb je vragen? Heb je zelf last van puistjes door varkensvlees? Laat dan hieronder een reactie achter. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *