Puisten na stoppen met roken

puisten na stoppen met roken

Puistjes na stoppen met roken? Je weet vast wel dat roken zeer slecht is voor je huid en gehele gezondheid wegens de giftige stoffen in sigaretten.

Zo is uit een onderzoek onder 896 deelnemers gebleken dat rokers meer last hebben van acne dan niet-rokers. Het aantal deelnemers is natuurlijk vrij weinig. Toch heeft het onderzoek aangegeven dat naarmate de proefpersonen meer gingen roken, hun acne verergerde en meer zichtbaar werd.

Door te roken vernauwen je bloedvaten. Hierdoor kan het huidoppervlak en het genezingsvermogen van je huid worden aangetast.

Als je besluit te stoppen met roken zullen die puistjes vast wel verdwijnen, of toch niet? In dit artikel vertel ik je meer over puistjes die je krijgt na het stoppen met roken.

Waarom krijg je puistjes na stoppen met roken?

Het is erg lastig om te stoppen met roken, omdat je een flinke nicotineverslaving hebt opgebouwd.

Als je stopt met roken zal de nicotine je lichaam verlaten en kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen, zoals: trek, hoesten, rillingen, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen en hoofdpijn. Daarnaast kun je last krijgen van acne en puistjes.

Door te stoppen met roken gaat je lichaam in “stressmodus” en raken je hormonen uit balans. Dit zorgt voor een overproductie van je talgklieren. Het gevolg is dat er huidontstekingen, vlekjes en puistjes ontstaan.

Jammer genoeg heb je na het stoppen met roken dus nog steeds te maken met de slechte effecten van sigaretten.

Een andere bekende reden waarom veel mensen last krijgen van puistjes na het stoppen met roken is omdat zij naar een vervanging voor de sigaretten gaan zoeken, zoals verkeerde voedingsmiddelen. Je leest hier meer over in mijn recente blogartikel “van welk eten krijg je puistjes“.

Wat kun je doen tegen puistjes die je krijgt nadat je bent gestopt met roken?

Gelukkig zal doorgaans je acne afnemen na het stoppen met roken. Je lichaam zal eerst de nicotine moeten wegspoelen en de hormonen in balans moeten brengen.

Nadat je bent gestopt met roken zal je lichaam dus langzaam weer normaal worden. Je herkent het herstel van je lichaam aan een betere glans op je huid, betere hydratatie en verhoogd genezend vermogen. Dit komt door de betere doorbloeding wanneer je stopt met roken.

Ondanks we niet exact weten wat het verband is tussen roken en het voorkomen van acne, weten we wel dat roken zeer slecht is voor je huid. Je kunt naast acne (inversa) namelijk een verouderde huid, huidkanker, psoriasisproblemen en tal van andere klachten krijgen.

Om de puistjes die je hebt gekregen na het stoppen met roken te verwijderen is een goede huidverzorgingsroutine van groot belang. Echter zijn er nog meer factoren die bijdragen aan de hoeveelheid acne op je huid, zoals: voeding, levensstijl en overige hygiëne. Wil je meer informatie over hoe deze factoren je acne kunnen beïnvloeden en hoe je dit kunt tegengaan? Klik dan op de onderstaande groene knop om mijn gratis e-book te downloaden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *