Puistje verzorgen na uitknijpen

puistje verzorgen na het uitknijpen

Eigenlijk wordt het bijna altijd afgeraden om zelf je puistje uit te knijpen.

Als je poriën verstopt raken door talg en bacteriën wordt dit een mee-eter. Wanneer deze gaat ontsteken dan noemen we dit een puistje. Wanneer je een mee-eter of puistje uitknijpt, kun je de huid beschadigen wat zelfs kan leiden tot littekens.

We weten allemaal hoe vervelend het is, als je een bultje op je gezicht hebt zitten. Kun je er echt niet vanaf blijven en heb je hem toch uitgeknepen, dan kun je het beste de onderstaande tips in acht nemen, om je huid zo goed mogelijk te verzorgen na het uitknijpen van een puistje

Tip 1: Schoon houden en afblijven

De eerste tip voor het verzorgen van je puistje na het uitknijpen is om hygiënisch te blijven. Voordat je verder aan je puistje gaat zitten, zorg er dan dus voor dat je je handen goed wast met antibacteriële zeep.

Je huid is nu waarschijnlijk wat dikker en roder van het uitknijpen, maar ga er geen make-up opsmeren of coverstick/foundation. Je moet het puistje behandelen als een open wond. En je wilt het niet weer gelijk volsmeren met agressieve ingrediënten en bacteriën, anders kan de plek juist nog erger worden.

Probeer daarom het uitgeknepen puistje zoveel mogelijk met rust te laten. Dit helpt het genezingsproces.

Tip 2: Onderhoud van je gezicht

Leer jezelf een routine aan, het hoeft echt niet veel tijd te kosten.

Verwijder elke avond je make-up. Draag je geen make-up dan is het toch belangrijk om je gezicht ook schoon te maken. Je hebt hier allerlei lotions of make-up remover producten voor.

Nu je gezicht vrij is van smeersels en vuil, is het belangrijk om je gezicht te wassen. Ook hier heb je allerlei producten voor, deze worden verkocht onder de naam facial cleanser of face wash. Je kunt ervoor kiezen om je gezicht ook alleen met water te wassen, maar een face wash reinigt de huid dieper.

Was nooit je gezicht met producten die daar niet voor bedoeld zijn. Gebruik dus geen normale zeep, bodywash of douchegel. Zeep is te agressief voor je huid en kan de huid juist uitdrogen. Was elke ochtend en elke avond voor het slapen gaan je gezicht. Je kunt daarna een dag of een nachtcrème gebruiken. 

Tip 3: Anti-puistjes middelen

De derde tip voor het verzorgen van je puistje na het uitknijpen is door anti-acne middelen te gebruiken. Ga echter niet gelik na het uitknijpen een middel aanbrengen.

Er zijn diverse producten verkrijgbaar om op je wondje te smeren. Als je hiervoor kiest, zorg er dan voor dat je het bij 1 product houdt. Sommige mensen proberen verschillende soorten omdat het ze niet snel genoeg gaat. Dit wordt afgeraden omdat de producten van elkaar verschillen en mogelijk elkaar kunnen gaan tegenwerken.

Kies voor een product die de huid gehydrateerd houdt maar ook antibacterieel is. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een product met tea tree olie. Gebruik een wattenstaafje of een watje om dit op te smeren, zo hoef je er niet met je vingers aan te zitten.

Is je puistje helemaal genezen na het uitknijpen, dan kun je eventueel wat litteken crème erop smeren zodat je zeker weet dat je geen plekjes of verkleuring op de huid blijft zien van het uitknijpen. Geloof ook in niet alle thuis remedies die je op internet leest zoals tandpasta smeren, je hele gezicht onder de knoflook smeren etc. Dan kun je net zo goed een regendans in de tuin doen. 

Tip 4: Alternatieven voor uitknijpen en verzorgen

In plaats van een puistje verzorgen na het uitknijpen, kun je er voortaan ook voor kiezen geen puistjes uit te knijpen. Een puist weghalen zonder uitknijpen is vele malen beter voor de huid.

Een ijsblokje tegen je puistje aan houden helpt tegen zwelling en roodheid. Je kunt ook gaan smeren met een anti puistjes middel. Het trekt dan je huid in door de vieze laag van het puistje en zorgt dat het van binnenuit geneest. Het duurt vaak wel wat langer voor je gevoel, omdat je het puistje blijft zien. Maar dit is wel beter dan uitknijpen omdat je hierdoor minder stress aan je huid geeft.

Blijf je standaard routine uitvoeren om je huid gezond en fris te houden. Een puistje verzorgen na uitknijpen is net zo belangrijk als je huid in het algemeen verzorgen. 

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *