Puistjes door binnen zitten

puistjes door binnen zitten

Er kunnen veel indirecte oorzaken zijn voor het ontstaan van acne. Een voorbeeld hiervan is veel binnen zitten. Door veel binnen te zitten, verandert je levensstijl. Verschillende aspecten uit je levensstijl kunnen dan ook bijdragen aan het ontstaan van acne. Puistjes door binnen te zitten is dus iets wat echt bestaat.

In deze tijden van het coronavirus zitten veel mensen gedwongen thuis. Sommigen ervaren ook nog eens problemen met hun financiën, hebben angst voor het virus en zien hun vrienden en familie nauwelijks meer. Deze gevolgen kunnen stress opleveren, waardoor er meer van het hormoon ‘cortisol’ wordt aangemaakt. Dit kan zorgen voor acne en puistjes.

Misschien vind je het juist fijn veel thuis te blijven in plaats van de deur uit te gaan. Besef dan goed dat je huid deze levensstijl minder waardeert!

Waarom krijg je puistjes door binnen te zitten?

Misschien zie je momenteel huiduitslag, een rode huid of veel puistjes op je huid. Ook kun je merken dat je huid strakker aanvoelt en uitgedroogd is. Dit zijn allemaal symptomen van veel binnen zitten.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je puistjes krijgt als je veel thuis zit. Hieronder zal ik er een aantal benoemen.

Minder beweging

Als je alleen maar thuis zit, is de kans groot dat je ook niet aan het sporten bent. Thuis hebben de meeste mensen namelijk nauwelijks ruimte om te kunnen bewegen. Dit is zonde, want sporten is goed voor je doorbloeding. Als je doorbloeding niet optimaal is, wordt je huid vatbaarder voor ontstekingen. Je kunt dan dus sneller puistjes krijgen.

Een ander voordeel van bewegen voor acne is dat het een manier is om je lichaam te ontgiften. Tijdens het sporten ga je namelijk zweten waardoor afvalstoffen je huid kunnen verlaten. Als je niet sport, blijven deze slechte stoffen in je lichaam en zullen ze uiteindelijk vanzelf een weg naar buiten vinden via je huid, wat zich uit in puistjes.

Slechte voeding

Ook heb je waarschijnlijk sneller de neiging naar slechtere voedingsmiddelen te grijpen. ’s Avonds een zak chips met cola tijdens het kijken van een serie op Netflix is iets wat in veel mensen hun systeem zit. Het nadeel is dat slechte voedingsmiddelen acne kunnen veroorzaken. Het is dan ook beter te letten op je voeding als je acne hebt. Je zou bijvoorbeeld wat meer pinda’s en paranoten kunnen eten in plaats van chips en chocola. Hier zitten namelijk veel antioxidanten in.

Overige factoren

Er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom je acne kunt krijgen door binnen te zitten. Denk bijvoorbeeld aan de volgende factoren:

  • Overmatige blootstelling aan airconditioning
  • Slechte ventilatie van kamers
  • Lang en heet douchen
  • Kledingstukken die de huid niet laten ademen
  • Minder vitamine D in je lichaam, omdat je niet in de zon komt

Het zijn allemaal factoren die je huid kunnen irriteren en de talgproductie kunnen verergeren, waardoor je acne kunt krijgen.

Ondanks dat het coronavirus momenteel veel mensen in zijn greep heeft, zal het waarschijnlijk geen eeuwen duren. Houd dus vol en zorg dat je je huid niet vergeet. Ik raad mijn klanten aan met weinig huidverzorgingsproducten een effectief huidverzorgingsregime toe te passen. Een milde reiniger, een vochtinbrengende crème en een middel om acne veroorzakende bacteriën te doden kan erg goed werken. Zorg ook dat je minder binnen zit en meer gaat bewegen. Het zal je acne en gehele levenskwaliteit zeker ten goede komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *