Puistjes door Eieren: krijg je echt Acne door Eieren?

acne en puistjes door eieren

Veel mensen vragen zich af of je puistjes door eieren krijgt. Aangezien eieren ontzettend veel worden gegeten en soms zelfs elke ochtend worden gegeten, is het belangrijk om te weten of je acne krijgt door eieren.

In dit artikel zal ik je dan ook vertellen over de relatie tussen acne en eieren. Hierna weet je of het in de toekomst verstandig is een ei over te slaan of deze gewoon te blijven eten.

Ik kan alvast vertellen dat de meningen verdeeld zijn of je daadwerkelijk puistjes krijgt door eieren.

Puistjes door eieren: even verduidelijken

Ik heb een aantal online onderzoeken en video’s bekeken over puistjes door eieren. Hieronder som ik alvast de belangrijkste punten voor je op.

  • In eieren zitten veel goede stoffen die je huid verhelderen, zoals: aminozuren, jodium, vitamine A, B, D, E, zwavel en selenium.
  • Eieren die worden gekweekt in de fabriek bevatten veelal stoffen als soja, mycotoxines en anti parasitaire pesticiden, die mogelijk acne verergeren.
  • Plaatselijke boeren verkopen vaak eieren zonder toegevoegde ingrediënten waardoor je acne minder snel zal aanwakkeren.
  • Creëer een band met de lokale boer. Zo kom je erachter wat voor voeding de kippen krijgen en kun je ze laten overstappen op soja-vrije voeding.
  • Rauwe eieren in recepten verwerken, bijvoorbeeld in smoothies, kan helpen tegen acne. Je krijgt namelijk extra veel voedingsstoffen uit eieren binnen.
  • Er is onvoldoende onderzoek gedaan naar het verband tussen eieren en acne. Ook dien je te begrijpen dat de behandeling voor acne vaak complex is.
Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Eieren gebruiken om puistjes te verhelpen

Ondanks dat je volgens onderzoeken puistjes door eieren kunt krijgen, zijn er manieren uitgelegd om eieren te gebruiken tegen je puistjes.

Hieronder zie je enkele manieren om puistjes te verhelpen (met eieren). Ook vertel ik waarom je bepaalde behandelingen beter kunt overslaan.

  • Masker van eieren tegen acne: Door een masker van eieren aan te brengen op je gezicht krijg je een strak laagje van eiwitten. Hierdoor krijg je na het afwassen een zacht aanvoelende huid. Echter, er is geen wetenschappelijk bewijs dat een masker van eieren, acne kan verhelpen en de poriën verkleind zullen worden.
  • Masker van eieren om de huid lichter te maken: Op het internet zien we vaak eiwit maskers voorbijkomen die de huid lichter maken. Echter zitten er vaak slechte ingrediënten in deze producten, zoals citroensap. Je huid kan hierdoor uitdrogen en zelfs vlekken krijgen als je in de zon komt.
  • Producten tegen puistjes: Gebruik dagelijks een acne positieve zonnebrandcrème en producten met vitamine A om de huid weer mooi te maken. Om de puistjes door eieren te verwijderen kun je een zachte cleanser en laag percentage benzoylperoxide gebruiken. In plaats van een eieren masker kun je beter kiezen voor natuurlijke producten zoals vitamine C of niacinamide om de huid lichter te maken.

Kun je eieren eten met een acne huid?

Naar mijn mening is er onvoldoende bewijs dat puistjes ontstaan door eieren. Daarnaast bevatten eieren vele gezonde stoffen die acne juist kunnen helpen verbeteren. Blijf die eieren dus gewoon lekker opeten en raadpleeg voor de zekerheid een arts.

Het is ook belangrijk om aandacht te hebben voor andere oorzaken van acne. Door gezonde eieren bij een boer te kopen (en met andere gezonde voeding), kun je de acne niet volledig bestrijden. Er zijn namelijk nog meer factoren die bijdragen aan je acne.

En goede acnebehandeling is dan ook vaak een combinatie van een juiste hoeveelheid verzorging van je huid, je overige levensstijl en voeding. Je zult jouw huid en puistjes een enorme boost geven als je deze factoren onder controle krijgt.

Wil je meer doen om effectief puistjes te verwijderen? Bekijk dan hieronder mijn gratis e-book. Het voorziet jou van een exact stappenplan en complete schema’s waardoor jouw door eieren veroorzaakte puistjes effectief worden bestreden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *