Puistjes door te fietsen

puistjes door te fietsen

Er zijn talloze factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van puistjes op verschillende delen van je lichaam. Je zou bijvoorbeeld puistjes op je billen en de binnenkant van je dijen kunnen krijgen door te fietsen.

Deze puistjes wil je natuurlijk het liefst voorkomen en zo snel mogelijk verwijderen. Het kan immers pijnlijk zijn om te fietsen met je puistjes.

In dit artikel vertel ik je meer over puistjes door te fietsen. Ook ga ik je vertellen wat je er het beste tegen kunt doen.

Waarom kun je puistjes krijgen door te fietsen?

Wanneer je veel fietst, kun je inderdaad puistjes krijgen. Er zijn verschillende factoren die hier invloed op hebben.

Er kunnen bijvoorbeeld puistjes ontstaan door de wrijving die je zadel veroorzaakt. Ook kun je veel gaan zweten tijdens het fietsen. Het zweet kan dan in je poriën terecht komen waardoor er verstoppingen en ontstekingen ontstaan. Wrijving in combinatie met zweet is al helemaal een ideale omstandigheid voor het groeien van puistjes. Je moet dit dus zoveel mogelijk voorkomen.

Wat kun je doen tegen de puistjes?

Als je merkt dat er puistjes ontstaan nadat je fietst, kun je verschillende dingen doen om de klachten te verminderen.

Je kunt bijvoorbeeld de haren op je kont verwijderen. Dit verkleint namelijk de kans op huidirritatie en ontstekingen in de toekomst. Het nadeel hiervan is dat je ook juist puistjes kunnen ontstaan door te scheren. Ook zal je moeten blijven scheren om een terugkomst van puistjes te voorkomen. Daarom zijn er betere dingen die je kunt proberen.

Je kunt bijvoorbeeld je zadel en fietsuitrusting vervangen. Een goed zadel verbetert je zithouding. De grootste druk komt dan op je zitknobbels in plaats van andere huidzones waar puistjes ontstaan. Ook kunnen er puistjes ontstaan door het fietsen in combinatie met het dragen van ruwe kleding. In plaats daarvan kun je overwegen een fietsbroek te kopen van zachte materialen, zoals 100% katoen. Deze laten je huid ademen en zullen minder wrijving veroorzaken.

Zorg in ieder geval dat je let op je hygiëne. Spoel bijvoorbeeld direct je lichaam af als je veel hebt gezweet tijdens het fietsen. Was ook soms je bezwete fietsbroek met de hand en met azijn, zodat alle bacteriën worden verwijdert. Op deze manier voorkom je dat er verontreinigheden in je poriën terecht kunnen komen en ontstekingen kunnen ontstaan.

Bovendien is het raadzaam contact op te nemen met een arts of dermatoloog als je merkt dat er een infectie ontstaat of erg hardnekkige puistjes ontstaan door het fietsen. In het geval van minder puistjes kun je ze vaak prima behandelen met milde, vrij verkrijgbare producten. Deze producten kun je tijdens het douchen aanbrengen op de plekken van je puistjes, zodat de poriën kunnen worden gereinigd en bestaande puistjes kunnen verminderen.

Lees ook eens: puistjes door wielrennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *