Puistjes door frisdrank

puistjes door frisdrank

Aangezien suikers, chemicaliën en kunstmatige stoffen de gezonde bacteriën in je darmen kunnen irriteren, kun je puistjes krijgen door frisdrank. Er is echter niet super veel onderzoek gedaan naar frisdrank en de relatie met acne.

Het kan daarom in ieder geval verstandig zijn om frisdrank met mate te nuttigen.

In plaats van frisdrank kun je beter een glas water of groene thee drinken. Water zorgt er namelijk voor dat er gifstoffen uit je huid worden verwijderd.

In dit artikel bespreek ik wat de invloed kan zijn van frisdrank op je huid. Misschien dat je na het lezen van deze blog nog eens goed nadenkt voordat je weer een glaasje cola inschenkt.

Krijg je puistjes door frisdrank?

Gezien er geen grote onderzoeken zijn verricht naar frisdrank en de invloed op acne is het niet bekend of je er daadwerkelijk puistjes van krijgt. Toch zitten er behoorlijk wat suikers en zoetstoffen in frisdrank waardoor acne wel degelijk kan ontstaan.

Bedenk maar eens dat een blikje frisdrank zo’n 10 theelepels suiker bevat. Als je vervolgens nog meer suiker binnenkrijgt zit je dus al ver over de dagelijks toegewezen hoeveelheid suiker.

De suikers in frisdranken zoals, Cola, Fanta en Sprite beïnvloeden met name insuline. Dit kan leiden tot een verhoogd insulinegehalte in je lichaam. Hierdoor kunnen belangrijke hormonen uit evenwicht raken met als gevolg mogelijke gewichtstoename en acne.

Het kan dus zijn dat je puistjes krijgt door frisdrank. Dat is een beetje afhankelijk van je glycemische index. Heb je last van puistjes die steeds terugkomen? Dan kan het slim zijn om een acne dieet te kiezen die gericht is op producten met een lage glycemische index.

Andere huidproblemen door frisdrank

Naast acne kun je nog meer huidproblemen krijgen door de ontstekingsreacties van frisdrank. Denk bijvoorbeeld aan rimpels en een verhoogd oliegehalte. Je ziet dan ook vaak dat mensen die overmatig frisdrank drinken geen mooie gladde huid meer hebben.

Vooral de donkere frisdranken, zoals Coca Cola en Dr. Pepper kunnen slecht zijn voor je huid. In de frisdranken zitten namelijk glycatie-eindproducten die een negatieve invloed hebben op je huidcellen. Ook kunnen die stoffen ervoor zorgen dat je huid er ouder uit ziet.

Is light-frisdrank ook slecht voor puistjes?

Aangezien puistjes voornamelijk ontstaan door het hoge suikergehalte in frisdrank kan het drinken van light-frisdranken gunstiger zijn voor je huid. Er zitten immers geen suikers verwerkt in light-dranken.

Echter bevatten ligt-frisdranken wel cafeïne. Deze stof maakt de huid dunner en vergroot de kans op rimpels op jonge leeftijd. Het is dus ook niet slim om meerdere blikjes light-frisdrank per dag te drinken.

Puistjes door frisdrank: Conclusie & Oplossing

Na het lezen van mijn blogartikel over puistjes en frisdrank weet je dat er tot op heden nog niet voldoende bewijs is. Echter heb ik je wel laten zien dat er verschillende stoffen in frisdranken zitten die slecht zijn voor je lichaam. Daarom kan het sowieso slim zijn om minder frisdrank te gaan drinken.

Ga dus eens wat vaker water drinken (eigenlijk zo’n 2 liter water per dag) om je huid gehydrateerd te houden en ontstekingen af te remmen. Waarschijnlijk zie je door deze aanpassing al vrij snel verschil aan de structuur van je huid.

Ook raad ik je aan jezelf te verdiepen in de daadwerkelijke oorzaak van je acne, want alleen dan kun je de baas worden over jouw type acne. Wil je in 4 stappen de baas worden over jouw acne? Klik dan op de onderstaande groene knop om meer te lezen over mijn nieuwste revolutionaire methode tegen puistjes!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel ‘frisdrank en acne’? Of heb je zelf nog tips tegen puistjes? Laat dan zeker hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *