Puistjes door ontgiften

puistjes door ontgiften

Krijg je puistjes door ontgiften? Werkt een acne detox, en hoe begin je daarmee?

Ontgiften is een ander woord voor detoxen. Het betekent dat je afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam verwijdert.

Er kan bijvoorbeeld een drank, dieet, gezichtsmasker of ander product worden ingezet om je lichaam te ontgiften.

Veel mensen besluiten hun huid te ontgiften en verwachten dat hun puistjes verdwijnen. Echter kun je door het gebruiken van een detox product te maken krijgen met bijwerkingen, zoals acne.

Op deze pagina ga ik vertellen of je puistjes kunt krijgen door ontgiften en hoe je het op de juiste manier kunt aanpakken.

Hoe werkt ontgiften?

Voordat ik vertel of je puistjes kunt krijgen door te ontgiften, zal ik je kort vertellen over de verschillende producten om te ontgiften.

Je hebt bijvoorbeeld consumeerbare detox producten. Deze bevatten vitamines, mineralen en andere voedingstoffen die ervoor zorgen dat ontgiftingsprocessen in je lichaam verbeteren. Ook bevatten eetbare detox producten vaak laxerende ingrediënten. Je kunt dus meer naar het toilet moeten tijdens het ontgiften. Dit helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen uit de darmen.

Anderzijds heb je detox producten die je kunt aanbrengen op je huid om te ontgiften. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsmaskers die het vuil naar het oppervlakte van je huid brengen.

Door een product in te zetten om te ontgiften zullen er gifstoffen uit je lichaam worden verwijdert op natuurlijke wijze. Hoe gifstoffen je lichaam verlaten, is afhankelijk van het product dat je gebruikt.

Kun je puistjes krijgen door te ontgiften?

In de meeste gevallen is het normaal om enkele puistjes te krijgen door te ontgiften. Als je echter na enkele weken nog steeds je acne ziet verslechteren heb je mogelijk een allergische reactie gekregen door een ingrediënt van een product die je gebruikt om te ontgiften.

Zie hieronder nog meer mogelijke oorzaken van puistjes door ontgiften:

  • Je kunt puistjes krijgen door een acne detox, omdat de gifstoffen via de zweetporiën je lichaam verlaten. Als hier natuurlijke oliën van je huid bijkomen kunnen puistjes ontstaan.
  • Als je een gezichtsmasker gebruikt en hiermee dode huidresten naar het huidoppervlak brengt, moeten deze ook verwijdert worden, bijvoorbeeld door te exfoliëren met een zachte scrub. Echter vergeten veel mensen dit waardoor puistjes ontstaan. Vergeet ook niet om alle huidverzorgingsproducten van je gezicht te wassen zodat er geen restjes achterblijven op je huid.
  • De laatste mogelijke oorzaak van je puistjes door te ontgiften is dat je lichaam zich moet aanpassen. Misschien heb je nog nooit een detox product gebruikt en kunnen nu pas alle gifstoffen je lichaam verlaten. Geef je lichaam dus genoeg tijd om alles uit je lichaam te verwijderen.

Tips voor puistjes en ontgiften

Als je je lichaam wilt ontgiften heb je altijd de kans dat er puistjes tevoorschijn komen. Niet iedereen zal puistjes krijgen, dat ligt aan je gevoeligheid. Mochten er puistjes optreden tijdens het ontgiften, kun je een aantal dingen doen, namelijk:

  • Gebruik een ander product: Als je puistjes krijgt door te ontgiften, kun je overwegen om een ander supplement of huidverzorgingsproduct te proberen. Let wel op dat je puistjes kunt krijgen door de bijwerking van een product. Het kan dus slimmer zijn om even af te wachten of de bijwerking verdwijnt. L’Oréal Paris Detoc Pure Clay Gezichtsmasker (bol.com) bevat detox-eigenschappen van charcoalextract om de huid te ontgiften en te laten stralen.
  • Wissel niet van product: Mocht je steeds meer en ernstige puistjes krijgen, kan het slim zijn een ander product te proberen. Door niet van product te wisselen zal je op den duur misschien minder of geen puistjes meer krijgen, omdat de bijwerking verdwijnt.
  • Verzorg je huid: Door je huid in het algemeen goed te verzorgen loop je minder risico op puistjes. Zorg bijvoorbeeld dat je aangebrachte make-up verwijdert voordat je gaat slapen. Het stomen van je huid kan een goede manier zijn om gifstoffen te verwijderen en poriën te openen. Verwijder dagelijks met een reiniger alle gifstoffen van je huid.
  • Ontgiften met voeding: Drink elke dag 1,5 liter water zodat de gifstoffen door je nieren worden gespoeld in plaats van de huid. Kies daarnaast voor een gezond en gevarieerd dieet. Vermijd voedsel met hoge niveaus glucose, cafeïne, geraffineerde koolhydraten, zuivelproducten en bewerkte voedingsmiddelen.

Fluoride en acne detox

Mocht je last hebben van puistjes, omdat er teveel fluoride in je lichaam zit, dan kan kun je het overtollige fluoride uit je lichaam ontgiften middels het verhogen van je jodiuminname. Je kunt bijvoorbeeld een kelp supplement gaan innemen om dit op een veilige en makkelijke manier te doen.

Het is wel raadzaam om dit te doen in overleg met een arts. Er kunnen namelijk ontgifttingssymptomen, zoals tijdelijk ergere acne, optreden wanneer al het fluoride je lichaam verlaat.

Naast een kelpsupplement kun je er ook voor kiezen om meer jodium uit voeding te halen. Denk bijvoorbeeld aan een acne detox met voedingsmiddelen, zoals zeewier, eidooiers, rauwe grasgevoerde zuivelproducten, schaaldieren en krab.

Raad ik een acne detox aan?

Aangezien er veel gifstoffen kunnen ophopen in je lichaam die vervolgens ontstekingen kunnen veroorzaken, raad ik een lichte acne detox aan. Raadpleeg dan wel een arts. Vaak kun je je lichaam al ontgiften met een aantal aanpassingen in je levensstijl en dieet. Als je stopt met het eten van giftig voedsel, geef je je lichaam de kans om zichzelf op te ruimen en te herstellen.

Je lichaam kan zich prima zelf ontgiften. Het is dus niet nodig om een koffieklysma of infraroodsauna behandeling te ondergaan. Hoewel deze zeker kunnen helpen het proces te versnellen.

Detoxen kan behoorlijk zwaar zijn voor je lichaam. Daarom kun je jezelf het beste focussen op de dingen die je zelf kunt doen om van acne af te komen. Ga bijvoorbeeld eens gluten, zuivel en plantaardige oliën vermijden.

Wil je meer tips ontvangen om acne zeer gericht te verwijderen? Download dan hieronder mijn gratis e-book met de top 10 gemaakte fouten bij acne!

top 10 gemaakte fouten bij acne

Wil jij de top 10 gemaakte fouten bij acne ontdekken?

En uiteraard de oplossingen!

Ja! Stuur mij het gratis e-book!
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *