Puistjes door pindakaas

puistjes door pindakaas

Pindakaas wordt door veel Nederlanders gegeten, maar helaas krijgen ook vele personen puistjes door pindakaas. In mijn mailbox zie ik vaak vragen voorbijkomen omtrent de relatie tussen puistjes en voeding. Vandaar ga ik je in dit bericht vertellen of pindakaas daadwerkelijk invloed heeft op je acne.

Onthoud wel dat er geen grote wetenschappelijke onderzoeken zijn gedaan en sommige personen meer gevoelig kunnen zijn voor puistjes dan anderen. Toch heeft pindakaas een aantal eigenschappen die acne zouden kunnen verergeren. Hieronder lees je er meer over.

Krijg je puistjes door pindakaas?

Allereerst wil ik graag vermelden dat je pindakaas kunt blijven eten als je last hebt van puistjes. Je dient er alleen niet te veel van te eten. Dat is nochtans lastig, omdat pindakaas verslavend is. Ook wordt pindakaas vaak geconsumeerd met brood en jam. Helaas bevatten die voedingsmiddel gluten en suikers waardoor je nog meer puistjes kunt krijgen.

In de meeste potten pindakaas zitten erg veel suikers en omega-6-vetten verwerkt. Die “pro inflammatoire” transvetten kunnen ervoor zorgen dat je meer last krijgt van ontstekingen en puistjes.

Hoogstwaarschijnlijk kunnen je puistjes dus ontstaan door het eten van pindakaas. Echter zijn er nog slechtere voedingsmiddelen dan pindakaas voor acne die je kunt vermijden om te kijken naar het effect op je acne.

Als je een pinda-allergie hebt, dien je pindakaas uiteraard niet te eten.

Kun je pindakaas blijven eten of niet?

Je kunt pindakaas blijven eten, maar ik raad je wel aan om te kiezen voor zoveel mogelijk “acne-vriendelijke” pindakaas.

Kies daarom voor pindakaas zonder toegevoegde transvetten en weinig tot geen suikers. De transvetten worden soms vervangen voor gezondere stoffen zoals palmolie of pindaolie. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor ook niet hoger gaat dan de aanbevolen hoeveelheid suikers die je op een dag mag binnenkrijgen.

Ook worden er hedendaags varianten pindakaas verkocht waarin uitsluitend pinda’s zijn verwerkt. Dergelijke producten zijn gunstiger voor je puistjes. Daarnaast kun je kiezen voor een alternatief voor pindakaas, zoals amandelboter of cashewboter.

Probeer echter eerst zuivel, suiker, gluten en plantaardige oliën uit je dieet te schrappen voordat je stopt met het eten van pindakaas. Van dergelijke stoffen wordt namelijk gedacht dat ze nog sneller puistjes kunnen veroorzaken.

Dit helpt wel tegen je puistjes

Om te controleren of je daadwerkelijk puistjes krijgt door pindakaas kun je zelf een voedingsdagboek bijhouden. Schrijf simpelweg op welke voedingsmiddelen je binnenkrijgt en of je hierna meer puistjes ziet. Wissel af tussen verschillende producten en pindakaas om het effect te zien en hier op in te spelen.

Als je nog meer informatie wilt over het succesvol verminderen van puistjes, raad ik je aan mijn e-book “Leven Zonder Acne” te bekijken. Je gaat dan namelijk de echte bron van je puistjes ontdekken, zodat je weer een schone huid krijgt.

Hieronder kun je mijn revolutionaire methode bekijken.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Laat hieronder een reactie achter als je nog vragen hebt over het bericht “puistjes door pindakaas”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *