Puistjes door vitaminepillen

puistjes door vitaminepillen

Het is bekend dat bijna iedereen te maken krijgt met puistjes en acne. Als jij momenteel last hebt van acne kan dit misschien te maken hebben met voedingssupplementen, zoals vitaminepillen. Puistjes door vitaminepillen is dan ook iets waar veel mensen meer over willen weten. Ongeveer de helft van de volwassenen gebruikt immers vitaminepillen.

De meest voorkomende vitaminepillen die puistjes veroorzaken bevatten vitamine B6, B12 en jodium. Ook het supplement whey proteïne zou een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van acne. Lees verder om te ontdekken of vitaminepillen inderdaad de mogelijke boosdoener zijn van je acne en puistjes.

Waarom kun je puistjes krijgen door vitaminepillen?

Volgens onderzoek zouden verschillende vitaminepillen mogelijk de oorzaak kunnen zijn waarom er puistjes op je huid ontstaan. Het fijne is dat de acne vaak verdwijnt nadat je stopt met bepaalde supplementen. Ook kun je gelukkig puistjes effectief behandelen als ze niet verdwijnen.

Veel voorgeschreven medicijnen en voedingssupplementen hebben als bijwerking dat ze kunnen leiden tot acne. Ook zijn er gunstige vitamines tegen acne. Denk aan de volgende vitaminepillen en supplementen die mogelijk de oorzaak zijn voor je acne.

Vitamine B6 en B12

Vitamine B6 en B12 vitaminepillen worden dagelijks gebruikt door veel mensen. Ze zijn immers belangrijk voor veel aspecten van onze gezondheid. Vitamine B6 en B12 supplementen die een hoge dosis bevatten zouden acne kunnen verergeren. Dit gebeurt vooral bij vrouwen.

Jodium

Jodium zit in veel vitamine- en mineralensupplementen. Ook vind je het in kelpzeewiersupplementen. Jodium zou puistjes kunnen verergeren, mee-eters laten ontsteken en nieuwe onzuiverheden kunnen laten ontstaan.

Eiwitshakes

Eiwitshakes worden gebruikt door veel sporters en bodybuilders. Het kan namelijk helpen bij de spiergroei dankzij de aminozuren die de eiwitsynthese stimuleren. De puistjes die whey proteïne veroorzaken ontstaan vaak op de rug en soms in het gezicht, voornamelijk bij mannen. Dit supplement zou hormonale acne kunnen veroorzaken.

Anabole steroïden

Dit zijn de heftigste supplementen die de meeste acne kunnen veroorzaken. Soms worden (synthetische) steroïden ook aangetroffen in supplementen voor spieropbouw.

Collageen

Er zijn ook vitaminepillen die collageen bevatten. Collageen is effectief om de huid te verstevigen, maar sommige pillen bevatten sulfieten die de poriën verstoppen en ontstekingen veroorzaken.

Bovendien kun je last krijgen van puistjes door vitaminepillen en supplementen wanneer deze van lage kwaliteit zijn.

Wat kun je doen tegen puistjes door vitaminepillen?

Als je merkt dat je puistjes krijgt door vitaminepillen, omdat je er bijvoorbeeld even mee bent gestopt en een positief verschil zag aan je puistjes, dan kun je overwegen te stoppen met het gebruik van vitaminepillen of minderen met het eten van voedsel met die vitamines. Dit kan dan namelijk de acne laten verminderen. Mocht je opnieuw vitaminepillen gebruiken, dan kunnen de puistjes opnieuw ontstaan.

Het beste kun je even contact opnemen met een dermatoloog wat je als vervanger voor je vitaminepillen kunt nemen. Aangezien een tekort aan bepaalde vitamines, zoals B12 ernstige klachten kunnen veroorzaken, dien je zeker even contact op te nemen met een arts voordat je stopt met het gebruiken ervan.

Er is echter meer onderzoek nodig om de conclusie te kunnen trekken dat je daadwerkelijk puistjes kunt krijgen door vitaminepillen. Er moet dus nog meer onderzoek worden gedaan naar supplementen tegen acne en welke acne patiënten het meest gevoelig zijn voor deze oorzaak van acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *