Puistjes en mayonaise

mayonaise en puistjes

Bijna iedereen heeft weleens last van puistjes of andere oneffenheden op de huid. Zowel jongeren als ouderen kunnen puistjes krijgen. Echter zien we vooral veel jongeren en jongvolwassenen met puistjes. Dat is te verklaren door de hormoonschommelingen tijdens de puberteit.

Anderzijds is bekend dat bepaalde voedingsmiddelen voor een plotselinge uitbraak van puistjes kunnen zorgen. In dit artikel bespreek ik dan ook de relatie tussen puistjes en mayonaise.

Hoe ontstaan puistjes?

Laat ik eerst even vertellen hoe puistjes ontstaan voordat ik je vertel of mayonaise invloed heeft op je acne.

Het ontstaan van een puistje begint bij de talgklieren te veel talg aanmaken. Het opgehoopte talg gaat zich mengen met huidresten en bacteriën waardoor er een zichtbare ontsteking (puistje) ontstaat. Een puistje is te herkennen aan een bultje met witte kop.

Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor je acne. Denk bijvoorbeeld aan hormonale schommelingen, maar ook comedogene make-up en andere verkeerde huidverzorgingsproducten kunnen de talgklieren irriteren.

Volgens andere bronnen en verhalen zou mayonaise puistjes veroorzaken.

Krijg je echt puistjes van mayonaise?

Acne is een pijnlijke aandoening die ervoor zorgt dat er lelijke bultjes op je huid ontstaan. Soms kan het weken duren voordat een puistje verdwijnt.

Als mayonaise daadwerkelijk invloed heeft op je puistjes, wil je deze saus natuurlijk vermijden. Er is echter nooit wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed op acne van vettig voedsel dat olie bevat, zoals mayonaise.

Het is bekend dat producten met zuivel en voedingsmiddelen met een hoog glycemische index acne kunnen verergeren. Mayonaise valt hier niet onder. Misschien worden je puistjes echter veroorzaakt door het gebruik van mayonaise bij andere acne veroorzakende producten, zoals sommige broodproducten, pasta’s en koolhydraatrijk voedsel.

Wel is het erg slecht voor je huid als het in direct contact komt met mayonaise. In mayonaise zitten namelijk plantaardige oliën die de huid kunnen irriteren. Is je huid in contact gekomen met mayo? Zorg dan dus dat je je huid grondig reinigt om de oliën van je huid te verwijderen.

Bovendien kun je een voedselallergie hebben voor een ingrediënt in mayonaise waardoor er puistjesachtige bultjes ontstaan.

Puistjes en mayonaise: wat nu te doen?

Aangezien je denkt dat je puistjes krijgt door de inname van mayonaise kun je dit voor de zekerheid controleren door een voedingsdagboek bij te houden. Als je merkt dat je meer puistjes krijgt na het eten van mayonaise kun je overwegen een vervangende saus te zoeken.

Om van puistjes af te komen, kun je van alles doen. Denk bijvoorbeeld eens aan je hygiëne en pas je huidverzorgingsroutine aan.

Wil je nu zo snel je puistjes verminderen en een schone huid krijgen? In mijn e-book “Leven Zonder Acne” bespreek ik alles wat je moet weten om je puistjes drastisch te verminderen.

Hieronder kun je mijn methode bekijken.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Krijg je ook puistjes door mayonaise? Ga je nu ook voor een leven zonder acne? Laat dan hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *