Krijg je puistjes na het eten van noten?

Heb je last van puistjes na het eten van noten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina ga ik namelijk meer vertellen over het verband tussen acne en noten.

Volgens wetenschappers krijg je geen puistjes door het eten van bepaalde voeding, maar door je genen en hormonen. Toch zijn er genoeg andere studies waarin wordt aangetoond dat voeding, zoals noten wel degelijk ervoor kan zorgen dat je puistjes en acne verergeren.

In de strijd tegen acne wordt weleens een speciaal acne dieet ingezet. In zo’n dieet worden vaak noten verwerkt. Desondanks de tip om bepaalde nootjes te eten tegen je acne krijgen veel mensen juist meer puistjes na het eten van noten. Dat kan komen doordat er verschillende noten worden gegeten en deze verschillende eigenschappen hebben. Je dient dan ook bepaalde soorten noten te eten om puistjes te verwijderen.

Puistjes na het eten van noten

Aangezien noten vaak in een dieet tegen acne worden verwerkt, krijg je vaak geen puistjes na het eten van de juiste noten. Als je echter teveel noten eet, zal je dat op termijn kunnen zien aan de hoeveelheid puistjes op je huid.

Sommige noten zijn rijk aan eiwitten, vet en omega-6 vetzuren. Helaas kan een te grote hoeveelheid van deze stoffen ervoor zorgen dat de talgklieren op hol slaan waardoor acne en roodheid zichtbaar worden. Deze overproductie van de talgklieren wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door een intense activiteit van je spijsvestering. De slechte omega-6 vetzuren vind je vooral in walnoten, pijnboompitten en amandelen.

Deze noten zijn wel goed tegen acne

Als je toch graag noten wilt eten kun je een aanpassing aanbrengen aan de manier waarop je noten eet. Je kunt bijvoorbeeld de noten weken. Dit is beter voor je spijsvetering. Tevens kun je de noten roosteren, zodat een gedeelte van de eiwitten wordt verwijdert.

Ook kun je noten kopen die worden ingezet in een acne dieet. Pistaschenoten bevatten bijvoorbeeld allerlei vitaminen en mineralen die gunstig zijn voor de hydratatie van de huid en ontstekingen afremmen.

Om zink en selenium binnen te krijgen kun je cashewnoten eten. De stoffen in de noten zijn gunstig voor je immuunsysteem, huidcellen en puistjes.

Bovendien kun je eens een dagboek gaan bijhouden met de producten die je binnenkrijgt. Wellicht merk je na het bijhouden dat je geen puistjes krijgt na het eten van noten, maar van andere voedingsmiddelen die acne veroorzaken. Ook kan acne een andere oorzaak hebben dan het eten van nootjes, zoals een verkeerde huidverzorging.

Dit is hoe je echt acne vermindert

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de meningen verdeeld over de relatie tussen puistjes en noten.

Mijn tip is dan ook om noten met gunstige voedingsstoffen met mate te eten. Let ook goed op de reactie van je huid en lichaam nadat je nootjes of iets anders hebt gegeten.

Wil je nu weten hoe je eindelijk je puistjes vermindert en een schone huid krijgt? Wil je gewoon weer zelfverzekerd door het leven gaan? Dan raad ik je aan via onderstaande groene knop mijn ultieme tips tegen puistjes te bekijken.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *