Puistjes na harsen

puistjes na harsen of waxen

Harsen of waxen is een goede keuze voor vrouwen om overtollige haren te verwijderen. Helaas zien veel vrouwen puistjes ontstaan na het harsen.

Acne ontstaat door irritatie en ontsteking van de huid. Als je puistjes wilt voorkomen, is het van belang de huid goed te verzorgen. Je kunt dan ook een aantal dingen doen voor en na het harsen om puistjes te voorkomen.

Als je (deels) je gezicht, rug of bikinilijn laat harsen kun je puistjes krijgen. In principe is dit een normaal en veel gehoord probleem. Ook gebeurt het vaak bij personen die voor de eerste keer hun gezicht laten ontharen. Zij krijgen dan puistjes na het waxen op hun bovenlip.

Gelukkig verdwijnen de puistjes meestal na een korte tijd vanzelf. Hieronder leg ik uit hoe de puistjes ontstaan en wat je kunt doen voor, tijdens en na het harsen.

Via de onderstaande button ga je direct naar het aanbevolen product om scheerirritatie te voorkomen. Dit product kan worden gebruikt door mannen en vrouwen die last krijgen van puistjes, ingegroeide haartjes en rode bultjes na het harsen of scheren.

Waarom ontstaan puistjes na het harsen?

Puistjes ontstaan eigenlijk wanneer de talgklieren in de haarzakjes teveel talg aanmaken.

Door een harsbehandeling worden haarzakjes uit de huid gehaald. Hierdoor kan er een schrikreactie optreden in de vorm van talgklieren die meer talg gaan aanmaken dan nodig is. Er kan dan een verstopping in de talgklier ontstaan of een haartje kan de verkeerde kant opgroeien (ingegroeid haartje). De volgende dag na het harsen is er dan een puistje te zien. De puistjes kunnen ook zichtbaar worden op de bovenlip.

Ook kunnen er puistjes ontstaan door een allergische reactie of aanrakingen tijdens het waxen.

Wat kun je doen om puistjes door harsen en waxen te voorkomen?

Om de puistjes te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Ook kun je actie ondernemen om de puistjes na het harsen sneller te laten verdwijnen. Hieronder geef ik je een aantal tips:

  • De huid exfoliëren: Het is raadzaam om voordat je begint te waxen dode huidcellen en vuil van de huid te verwijderen. Het wax kan anders namelijk in de poriën terecht komen en puistjes veroorzaken. Ik raad hiervoor de exfoliant salicylzuur aan.
  • Babypoeder gebruiken: Wil je je wenkbrauwen laten waxen? Smeer dan wat babypoeder op je wenkbrauwen. Het wax blijft dan beter plakken en het overmatige talg kan absorberen.
  • Voorkom aanrakingen: Tijdens het waxen en harsen is het belangrijk om je huid zo min mogelijk aan te raken. Anders kunnen de bacteriën die op je handen aanwezig zijn de poriën laten verstoppen.
  • Schone spullen: Uiteraard is het belangrijk dat jijzelf of de salon, schone spullen gebruikt voor het waxen. Er kunnen namelijk bacteriële restjes achterblijven op spullen die jij vervolgens op de huid aanbrengt. Dit kan acne veroorzaken.
  • Vermijd vette producten: Na het harsen is het van belang om geen vette, olieachtige producten te gebruiken voor de huid. Beter is om natuurlijke, hydraterende producten aan te brengen, zoals toverhazelaar of aloë vera. Dergelijke producten kunnen de huidirritatie en puistjes behandelen.
  • Kijk uit met sporten: Na een intensieve training kun je zweten. Zweet staat erom bekend acne te veroorzaken en te verergeren. Het kan dus verstandig zijn je sportactiviteiten voor of een tijdje later na de harsbehandeling in te plannen.
  • Vaker harsen: De eerste keren kan de huid extra gevoelig zijn voor harsbehandelingen. Er kunnen dan sneller puistjes en acne plekjes ontstaan. Daarom kun je bijvoorbeeld eens per maand gaan waxen of harsen om de huid laten wennen. In de toekomst zullen er minder snel acne uitbraken uitstaan.
  • Huidverzorging na het waxen: Na het waxen kun je deppend een middel aanbrengen met een watje om de huid te laten herstellen en infecties te voorkomen, zoals aloë vera. Tevens kun je een middel aanbrengen om de acne veroorzakende bacteriën te doden.
Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *