Puistjes door patat

puistjes door patat en friet

Regelmatig ontvang ik de vraag in mijn e-mailbox of je puistjes kunt krijgen door het eten van patat of friet.

Het is erg verleidelijk om een vers frietje te halen als je de heerlijke geur ruikt van een snackbar of friettent, vooral als je trek hebt. Patat is namelijk makkelijk te consumeren en smaakt altijd goed.

Ik heb veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen voeding en puistjes.

Natuurlijk weten we wel dat patat, vettig en ongezond is. Echter bespreek ik op deze pagina wat de specifieke invloed is van patat op je huid en puistjes.

Kan voeding zoals patat acne beïnvloeden?

Misschien is de gedachte dat je puistjes en acne krijgt door patat een obsessie voor je geworden. Dat kan ik goed begrijpen. Het kan immers slecht zijn voor je mentale gezondheid om puistjes te hebben.

Als je al vaker op mijn website hebt gekeken, weet je hoe acne ontstaat. In de kern ontstaat acne wanneer de talgklieren ontsteken door talg, dode huidcellen en bacteriën. In je gezicht zitten veel talgkliertjes waardoor op deze plek extra veel puistjes kunnen ontstaan.

Ook weet je na het bekijken van mijn website dat bepaalde voedingsmiddelen acne kunnen verergeren of juist puisten kunnen verminderen. Bepaalde voeding kan namelijk helpen tegen stress, hormonen, darmen en de gehele gezondheid van je lichaam. Anderzijds zitten er ook steeds meer slechte stoffen in voeding, zoals pesticiden en toegevoegde hormonen die slecht zijn voor puistjes.

Veel mensen denken dat puistjes worden veroorzaakt door gefrituurd en vet eten. Het verband tussen vet eten, patat en puistjes is echter nog niet bewezen. Toch kan het eten van patat een bepaalde reactie uitlokken waardoor puistjes ontstaan. Hierover vertel ik je zo meer.

Mijn eerste tip is om een voedingsdagboek bij te houden en dus te controleren wat je eet en wat het resultaat is op je huid. Als je merkt dat je puistjes krijgt na het eten van patat, friet, chips of chocola kun je deze producten een tijdje overslaan. Je weet dan zeker dat puistjes ontstaan door patat, een ander voedingsmiddel of er misschien een andere onderliggende oorzaak is, bijvoorbeeld een belast proces in je lichaam.

Kun je puistjes krijgen door friet, zout en saus?

In patat zit een flinke hoeveelheid van de chemische stof ‘acrylamide’. Volgens onderzoekers zou deze stof acne kunnen verergeren. Dat is dus vooral balen als je van krokante frietjes houdt die lang gefrituurd zijn.

Friet wordt vaak gegeten met zout. Ook nemen veel mensen er een saus bij, zoals mayonaise en/of ketchup. Helaas bevat zout veel jodium. Sommige sauzen zijn ook erg rijk aan suikers. Dit is allemaal kunstmatig voedsel met ingrediënten die mogelijk slecht zijn voor acne. Zo kan je bloedsuikerspiegel erg stijgen na het eten van suikerrijke voeding en geraffineerde koolhydraten. Door de verhoging gaat je alvleesklier meer insuline aanmaken waardoor je hormonen uit balans raken. Het gevolg is dat je lichaam meer talg aanmaakt en je poriën verstoppen waardoor acne ontstaat.

In sommige gevallen krijgen mensen puistjesachtige bultjes door een allergische reactie voor ingrediënten in patat en saus. Controleer dit dus ook.

Puistjes door patat: conclusie en tips

Zoals in de onderzoeken naar voren is gekomen, kun je puistjes krijgen van patat, omdat de geraffineerde koolhydraten zorgen voor een stijging in je bloedsuikerspiegel en dit een bekende oorzaak is van puistjes.

Heb je een voedingsschema bijgehouden en merk je dat je inderdaad puistjes krijgt door patat? Dan kun je bijvoorbeeld naar een vervangend product zoeken. Ook kun je besluiten om voortaan 1 keer per week patat te eten, of nog beter: 1 keer per maand. Bovendien kun je voortaan zelf de patat bakken. Het voordeel is dat je dan schoon vet kunt gebruiken en zelf kunt bepalen hoelang je de patat bakt.

Natuurlijk is het altijd goed voor je lichaam om een gezond en gevarieerd dieet te volgen.

Als laatste geef ik je als tip om frietjes te maken van zoete aardappelen en te zoeken naar een acne dieet om de kans op acne dratisch te verkleinen. Je kunt hierover mijn gratis e-book downloaden.

Laat onderaan de pagina een reactie achter als je zelf last hebt gehad van puistjes door patat!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *