Krijg je puistjes door het dragen van een pet, hoed of muts?

puistjes door pet

Petten en hoeden kunnen ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt. Hierdoor kunnen acne en puistjes ontstaan. Toch zou je gewoon een pet moeten kunnen dragen. Het is dan wel belangrijk dat je de huid twee keer per dag verzorgt.

Voornamelijk baseballpetten en nauwsluitende hoeden of mutsen kunnen ervoor zorgen dat je acne krijgt. Anderzijds kan het dragen van een pet of hoed er juist voor zorgen dat je beter beschermt bent tegen de zon. Wanneer er veel zon op je huid schijnt, kan dit dan ook leiden tot puistjes.

Je hoeft je dus eigenlijk geen zorgen te maken om het dragen van een pet of hoed, zolang je je gezicht voldoende blijft reinigen.

Waarom kun je puistjes krijgen door een pet, hoed of muts?

Een specifieke type acne wordt acne mechanica genoemd. Hierbij veroorzaken producten die in contact komen met je huid wrijving en druk op de huid.

Petten kunnen bijvoorbeeld tegen de huid wrijven en een druk veroorzaken op de huid. Het is moeilijk om dit te voorkomen.

Toch kan het soms slim zijn om een pet of hoed te dragen om te voorkomen dat je acne-gevoelige huid teveel wordt blootgesteld aan de zon. Deze vorm van irritatie kan namelijk ook puistjes veroorzaken.

Het dragen van een hoed of pet kan dus zowel voor- als nadelen bieden voor de huid met acne.

Vermijd het continu dragen van een pet, maar draag deze in ieder geval als je de zon in gaat.

Petten en zweet

Aangezien je huid wordt afgesloten door een pet, hoed of muts kan deze omgeving zweterig en vochtig worden. Hierdoor kunnen er makkelijker puistjes ontstaan. Vooral als je eens gaat sporten is het dus verstandig om aan de mogelijke gevolgen te denken.

Mocht je toch een pet willen dragen en zweten, dan moet je je huid extra goed behandelen op de plekken waar je pet je gezicht aanraakt.

Hoe kun je de acne-gevoelige huid behandelen na het dragen van een pet?

Er zijn een aantal stappen die je kunt zetten om de acne-gevoelige huid te behandelen na het dragen van een pet of hoed. Zorg dat je extra aandacht geeft aan de aangedane plekken.

Om te beginnen kun je een gezichtsreiniger gebruiken om vuil van je huid te wassen dat anders in de poriën terecht komt en verstoppingen veroozaakt. Daarnaast kun je een exfoliant gebruiken om de poriën nog dieper te reinigen. Ook kun je een antibacterieel middel gebruiken om acne veroorzakende bacteriën te verwijderen. Bovendien kun je je huid wassen met lauw water direct nadat je een pet hebt gedragen. Zo voorkom je dat zweet je huid irriteert.

Persoonlijk maak ik het liefste gebruik van natuurlijke producten tegen acne. Deze hebben namelijk minder vaak bijwerkingen en zijn zachter voor de huid. Gebruik deze producten dus als je de acne-gevoelige huid wilt behandelen na het dragen van een pet of hoed.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *