Puistjes en zwemmen

Wat is de relatie?

puistjes door zwemmen

Er bestaat een kans dat je ervan houdt om een lekkere duik te nemen in het zwembad. Het kan bijvoorbeeld helpen je hoofd leeg te maken en een fris gevoel te krijgen. Helaas bestaat er ook een kans dat jouw huid er minder van houdt om te zwemmen. Er kunnen dan ook puistjes en acne ontstaan door te zwemmen.

Er zijn verschillende redenen waarom er puistjes kunnen ontstaan na het zwemmen. Het water in het zwembad wordt bijvoorbeeld gereinigd met chloor, terwijl dit ingrediënt de acne-gevoelige huid flink kan irriteren. Ook kan chloor niet alle bacteriën uit het water doden, waardoor er alsnog bacteriën in de huid terecht kunnen komen via de poriën. Bovendien kan zwemmen in zout water van de zee leiden tot acne.

In dit artikel krijg je enkele preventiemaatregelen die je kunt nemen om puistjes door zwemmen te voorkomen.

Tips om te zwemmen met acne en puistjes

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om acne na het zwemmen te voorkomen, namelijk:

  • Breng een dun laagje vaseline aan op de plekken van je acne voordat je gaat zwemmen. De vaseline kan namelijk een barrière vormen tegen de verontreinigheden in het zwembad. Aangezien het molecuul in vaseline zo groot is, zal het de poriën niet laten verstoppen.
  • Breng een niet-comedogene zonnebrandcrème aan als je naar het strand gaat of ergens anders buiten gaat zwemmen. Aangezien acne erger kan worden door de zon kan het verstandig zijn om je huid in te smeren met zonnebrandcrème.
  • Spring direct onder de douche als je klaar bent met het zwemmen. Elke keer nadat je in het water bent geweest, kan het verstandig zijn direct onder de douche te stappen, zodat al het viezigheid van je huid wordt afgespoeld. Tevens kan de chloor je huid nu niet laten uitdrogen.
  • Breng een toner aan nadat je de huid hebt gereinigd. Nadat je hebt gezwommen, kun je de huid reinigen met een milde reiniger. Je kunt nog een stap verder gaan door een alcoholvrije toner aan te brengen op de huid. Op deze manier kan de pH-balans van de huid herstellen. Als laatste stap kun je een vochinbrengende crème opsmeren.
Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *