Reishi en acne

Reishi en acne

Hormonale acne is een huidprobleem waar zowel jongeren als ouderen last van ondervinden. Aangezien ikzelf ook vele jaren last heb gehad van hardnekkige puistjes probeerde ik verschillende supplementen, superfoods en diëten om een verbetering te zien aan mijn acne.

De Reishi paddenstoel is een voorbeeld van een voedingsmiddel waarvan mensen denken dat het kan zorgen voor een verbetering van acne en puistjes.

Na lang te experimenteren met voedingsmiddelen en huidverzorgingsproducten vond ik het tijd worden een eigen website te ontwikkelen over acne. Vandaag vertel ik je meer over het verband tussen Reishi en acne.

Wat is Reishi? 

Reishi is een paddenstoel met een opvallende rode dop. Het staat ook wel bekend als “Ganoderma Lucidum” of “de paddenstoel van onsterfelijkheid”. Het groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië.

Er wordt gedacht dat Reishi bacteriën tegen kan gaan, ontstekingen kan afremmen en het immuunsysteem kan versterken. Om deze redenen gebruiken Chinezen het al duizenden jaren om aandoeningen te verbeteren. Er wordt onder andere gedacht dat Reishi kan helpen tegen gifstoffen, chronische ziekten, spijsverteringsproblemen, mentale problemen en hormonale acne.

Waarom kan een Reishi supplement gunstig zijn voor hormonale acne?

Sommige personen gebruiken Reishi in een supplement vorm om het oraal in te nemen. Anderen kiezen voor het rechtstreeks aanbrengen van Reishi poeder op hun huid en puistjes.

Veel mensen denken namelijk dat Reishi kan helpen huidontstekingen te verbeteren, spijsverteringsproblemen te verbeteren, stress te verminderen en het immuunsysteem te versterken. Dat komt door de ACHH, bèta-glucanen en tyrosinase in Reishi.

Deze stoffen zouden mogelijk helpen het immuunsysteem te versterken, waardoor de hoeveelheid acne-veroorzakende bacteriën op de huid kan afnemen. Ook kan het spijsverteringsstel worden bevordert, waardoor je mogelijk minder acne ervaart door beter werkende darmen. Bovendien kan tyrosinase helpen bij de melaninegroei productie, zodat je huid een glow krijgt.

Dankzij verbindingen in Reishi (ongeveer 150) zou deze paddenstoel ook in staat zijn hormonen en cortisolspiegels te reguleren. Cortisol is dan ook een stress hormoon die gepaard kan gaan met hormonale acne.

Tevens kun je meer antioxidanten in je lichaam krijgen die helpen bij het verminderen van de kans op oxidatieve stress door vrije radicalen. Door de vrije radicalen kan acne langer aanhouden, en deze moet je dus zoveel mogelijk voorkomen. Bovendien zitten er nog meer vitamines en mineralen in Reishi.

Hoe kun je Reishi gebruiken voor acne?

Door de mogelijke voordelen van Reishi voor je gezondheid kunnen sommigen acne patiënten mogelijk een verbetering opmerken door een Reishi supplement en andere hormonale supplementen in te nemen. Het nemen van supplementen moet echter altijd gebeuren in overleg met de huisarts.

Overweeg bijvoorbeeld de “Nutrikaft” Reishi capsules. Deze zijn namelijk biologisch gecertifieerd en van premium kwaliteit. Er zitten dus geen toevoegingen in, zoals suikers en vetten die juist acne kunnen veroorzaken.

Reishi supplement voor acne

Wat merkte ik zelf na het gebruiken van Reishi voor mijn acne?

Aangezien ikzelf last had van acne en hoorde over de mogelijke voordelen van Reishi voor acne wilde ik het zelf uitproberen. Helaas merkte ik geen grote veranderingen op aan mijn huid. Wel merkte ik dat ik beter kon slapen door Reishi, wat wederom gunstig kan zijn voor acne.

Mocht je meer willen weten over hoe het jou kan lukken van acne af te komen, dan moet je echt even het onderstaande gratis e-book downloaden.

Ik denk namelijk dat bijvoorbeeld een dieet die vrij is van bewerkte voedingsmiddelen en suiker beter kan werken dan een Reishi supplement.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *