Roken en acne

sigaretten roken en acne

Dat roken niet goed is voor je lichaam en gezondheid hoeven je niet te vertellen, dit weet iedereen wel. Maar het is vaak nog slechter dan je dacht als je kijkt naar de problemen die roken kan veroorzaken.

Want wist je bijvoorbeeld dat het roken van sigaretten of joints ene grote invloed kan hebben op het wel of niet hebben van puistjes?

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over roken en acne.

Stoppen met roken bij acne?

Wanneer je veel last hebt van puistjes en je wilt hier snel vanaf, dan kun je beter stoppen met roken.

Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer sigaretten je per dag rookt, hoe meer klachten je ondervindt. Roken kan namelijk de trigger zijn voor acne waardoor de talg samenstelling in je huid veranderd en je dus puistjes krijgt. Goed fout dus!

Roken en huidaandoeningen

Acne is natuurlijk een vorm van een huidaandoening en wanneer je de puistjes openkrabt kun je er lelijke littekens aan overhouden.

Roken kan ook de oorzaak zijn van andere huidaandoeningen zoals rosacea, hydradenitis en psoriasis. Bovendien krijg je van roken een doffe huid en dat wil je niet toch?

De gevolgen van roken op de huid

Veel rokers hebben een grauwe huid en veel problemen met hun huid. Zo ook dus met acne, oftewel puistjes.

1 sigaret kan al heel veel ongezonde stoffen in zich hebben die jij tot je neemt en waarmee je dus indirect je huid schade toe brengt. De vezels die jouw huid elastisch en stevig houden (collageen) worden door roken aangetast. Hierdoor ontstaat ook huidverslapping en krijg je rimpels.

De stoffen in je sigaret zorgen er ook voor dat de cel vernieuwing in de huid vertraagt. Dit resulteert in een doffe, grauwe huid. Wanneer je stopt met roken dan zal je zien dat je binnen no-time weer een vrolijke blos op je wangen hebt.

Bovendien krijgen rokers sneller rimpels, en zeg nou zelf, dat wil toch niemand?!

Scheelt het echt zo veel?

Ik denk dat je net al aardig wat redenen hebt kunnen lezen waarom je zou stoppen voor je acne en andere huidaandoeningen. Maar scheelt het echt zo veel? Ja! Uit onderzoek is gebleken dat van de rokers 42% last van puistjes had, ten opzichte van 10% van de niet-rokers. Dat is toch een flink getal! Verder bleek ook dat mensen die lijden aan ontstoken acne, en er dus echt heel erg veel last van hadden, er 80% rookte of ooit gerookt had. 

Acne kan je leven beheersen

Acne kan erg vervelend zijn. Zeker als dit voorkomt op zichtbare plaatsen en in overvloed aanwezig is. Je wilt er dus zo snel mogelijk vanaf, begrijpelijk!

Stoppen met roken is natuurlijk niet de enige manier, maar kan wel bijdragen aan een snellere verbetering. Dit in combinatie met een goede huidverzorging kan er voor zorgen dat jouw acne vermindert en jij weer een stralende huid krijgt.

Wil je meer weten over de grondoorzaken van acne? Download dan hieronder mijn gratis e-book! Hierin vertel ik je alles over de meest gemaakte fouten bij acne. Natuurlijk vertel ik je ook wat je wel kunt doen bij acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *