Sardines tegen acne

Sardientjes eten tegen acne

Als je op zoek bent naar voedingsmiddelen die een gunstig effect hebben op acne zijn sardientjes zeker een aanrader.

Sardines zijn visjes uit de familie van de haringen. Naast acne zijn deze staalvinnige vissen goed voor de algehele gezondheid van je lichaam.

Sardines bevatten dan ook een enorme hoeveelheid omega-3 vetzuren, vitamine B12, selenium en vitamine D. Ook krijg je het “goede vet” binnen dat je immuunsysteem versterkt. Hierdoor word je minder vatbaar voor ontstekingen, acne en puistjes.

Het voordeel is dat sardientjes erg goed te betalen zijn. Sardines in blik kosten maar enkele euro’s, in tegenstelling tot andere wild gevangen dieren uit de zee.

Heb je last van acne? Probeer dan eens een tijdje wat meer sardientjes te eten. Ook als je al visoliesupplementen met omega-3 gebruikt, kan het raadzaam zijn sardines te eten. Het lichaam kan de voedingsstoffen uit de visjes namelijk veel beter opnemen.

Meestal eten acne patiënten ongeveer 1 tot 3 sardientjes per dag. Om te bepalen hoeveel sardines jij elke dag moet eten, zal je moeten bedenken hoeveel omega-6 vetzuren je binnenkrijgt. Het aantal omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren in je lichaam moeten namelijk in balans zijn om acne te voorkomen en een zuivere huid te krijgen.

Het is wel belangrijk sardines van hoge kwaliteit te kopen. Sardientjes van slechte kwaliteit worden verhit, waardoor de essentiële ontstekingsremmende omega-3 vetzuren veranderen in ontstekingsveroorzakende vetzuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *