Sauna tegen acne

sauna tegen acne en puistjes

Sauna tegen acne gebruiken? Het is mogelijk! Je dient hiervoor wel op de hoogte te zijn van enkele belangrijke dingen.

Een bezoek aan de sauna kan helpen tegen je acne, omdat de warmte de poriën opent. Hierdoor kunnen bacteriën en verontreinigheden makkelijker je huid verlaten. Ook helpt het zweten bij het afvoeren van gifstoffen.

Het is echter belangrijk om na het bezoek aan de sauna je huid te wassen. Je helpt dan het viezigheid van je huid te spoelen en de poriën weer te sluiten.

In dit artikel vertel ik je meer over de sauna tegen puistjes.

Waarom naar de sauna tegen je acne?

Een bezoek aan de sauna kan om meerdere redenen gunstig zijn voor je huid.

Hieronder zie je alle voordelen van een sauna met betrekking tot acne.

  • Je spieren ontspannen: Regelmatig sporten is goed tegen acne. Je kunt sporten combineren met een bezoek aan de sauna. De sauna helpt namelijk je spieren te laten ontspannen en gewrichten los te maken.
  • Rustgevend: Stress hebben is niet goed voor acne. Om je stressvolle gevoel te verlagen kun je naar de sauna gaan. De hitte en de stoom in de sauna kunnen namelijk rustgevend en ontspannend zijn.
  • Betere weerstand: Als je regelmatig naar de sauna gaat, heb je een betere weerstand en immuunsysteem dankzij de gestimuleerde aanmaak van witte bloedcellen. Dit betekent dat je minder vatbaar bent voor infecties.
  • Huidverbeteringen: Door de warmte in de sauna komen huidschilfers los en worden acne veroorzakende bacteriën verwijdert. Ook zal je huid zachter worden en minder snel verouderen door een betere doorbloeding van de huid. Bovendien wordt de pH-balans van de huid gereguleerd waardoor puistjes minder snel kans krijgen te ontstaan.

Zo gebruik je de sauna tegen acne

Het is belangrijk om de sauna op de juiste manier te gebruiken tegen je acne. Als er bijvoorbeeld zweet achterblijft op de huid kan je acne verergeren. Douche daarom altijd direct nadat je in de sauna bent geweest.

Zie hieronder een aantal tips voor je bezoek aan de sauna tegen acne:

  1. Neem zelf handdoeken mee: Aangezien handdoeken van de sauna niet altijd schoon zijn en hier vuil op kan zitten van iemand anders is het belangrijk dat je zelf één of meerdere schone handdoeken meeneemt. Vergeet ook geen schone kleding aan te trekken nadat je in de sauna bent geweest om te voorkomen dat je huid opnieuw met vuil in contact komt.
  2. Reinig je gezicht: Was het make-up van je gezicht voordat je de sauna ingaat. Anders kunnen je poriën minder goed openen. Was ook je gezicht met een milde anti-acnereiniger nadat je klaar bent. Zo zal het vuil uit je geopende poriën worden verwijdert en zullen de poriën zich sluiten
  3. Drink voldoende water: Water drinken is gezond en erg goed in de strijd tegen acne. Drink voldoende water om uitdroging door de sauna te voorkomen.
  4. Niet te lang blijven: Het is al voldoende om 8 tot 15 minuten de sauna te gebruiken om bacteriën en verontreinigheden van de huid te verwijderen. Eventueel kun je 2 sessies van 15 minuten nemen met een pauze. Vergeet dan niet tussendoor je gezicht te wassen.
  5. Pas op: Bezoek geen sauna als je zwanger bent, een hoge bloeddruk hebt of ziek bent. Gelukkig zijn er ook voor deze mensen genoeg alternatieven om acne te behandelen.
  6. Nazorg: Smeer een hydraterende crème op de plekjes van je acne nadat je in de sauna bent geweest en je gezicht hebt gewassen.

Bovendien is het belangrijk om te weten dat de sauna kan helpen tegen je acne, maar het slechts kan worden ingezet als onderdeel van je gehele acne behandeling. Je zult namelijk meer moeten doen tegen acne om de kans op nieuwe onzuiverheden drastisch te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het reguleren van je hormonen, het hebben van een goede huidverzorgingsroutine en het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen.

Om alles te weten te komen over de grondoorzaken van acne, raad ik je aan hieronder mijn gratis e-book te downloaden. Je leert dan veel betere opties kennen dan een tijdelijk bezoek aan de sauna tegen acne!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *