Selenium en acne: wat is de relatie tussen selenium en de huid?

selenium en acne huid

Het mineraal “selenium” of “seleen” kan verschillende voordelen hebben voor acne, de huid en de gehele gezondheid van ons lichaam.

Selenium in combinatie met andere voedingstoffen zoals zink en vitamine E kan het beste werken voor de huid. Er wordt gedacht dat met de voordelen van selenium, zware vormen van acne snel kunnen worden afgeremd en nieuwe ontstekingen kunnen worden voorkomen.

Enkele voordelen van selenium voor de huid en acne zijn:

  • Het beschermen van andere essentiële antioxidanten: Door genoeg selenium binnen te krijgen, zal de hoeveelheid antioxidanten die je lichaam opslaat stijgen. Antioxidanten werken goed tegen acne, omdat ze ontstekingen verminderen. Ook beschermen ze de huid tegen vrije radicalen, zonnestralen, sigaretten rook en andere vervuiling in de lucht.
  • Het in balans brengen van de hormonen: Wanneer er een hormonale onbalans in je lichaam ontstaat, kan je huid een reactie geven door meer talg te produceren. Het gevolg is dat de talgklieren verstoppen en kunnen ontsteken door bacteriën. Er ontstaat dan een puistje.
  • Het helpt je immuunsysteem te versterken: Door een sterk immuunsysteem te hebben, zullen de acne veroorzakende P.acnes bacteriën minder snel groeien op de huid. Zorg daarom voor voldoende selenium in je lichaam.

De juiste hoeveelheid selenium binnenkrijgen kan dus een goede stap zijn richting een zuivere huid zonder acne.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor mannen is 70 microgram selenium en voor vrouwen 60 microgram selenium. Je vindt selenium bijvoorbeeld in paranoten, groente, volkoren producten, gekookte eieren en vis. Als je vegetarisch eet of veel alcohol drinkt, kan het moelijker zijn om voldoende selenium tot je te nemen. Dan kun je overwegen een supplement te nemen, maar overleg dit wel met een arts. Tevens kun je door een arts laten opmeten hoeveel selenium er momenteel in je lichaam zit. Hierop kun je afstemmen of je meer selenium moet eten.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *