Shea butter en acne

Shea butter en acne

Shea butter of sheaboter is een bekend, natuurlijk ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Mensen denken dat shea butter ook kan helpen tegen acne.

Shea butter wordt gebruikt bij bestaande acne, het voorkomen van nieuwe puistjes en het verminderen van acnelittekens. Dit komt door de verschillende gunstige eigenschappen van shea butter.

Naast voordelen voor acne kan shea butter ook gunstig zijn voor de huid in het algemeen. Door bijvoorbeeld de verhoogde hoeveelheid collageen kunnen fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van huidveroudering minder zichtbaar worden.

Lees verder om te ontdekken waarom shea butter en acne een positief verband hebben.

Wat is shea boter?

Shea butter is hetzelfde als shea boter of kariteboter. Het is een natuurlijke boter die afkomstig is uit de noot van de Afrikaanse sheaboom.

Door onder andere de hydraterende, verzachtende en versterkende eigenschappen gebruiken veel fabrikanten shea boter bij het maken van hun huidverzorgingsproducten.

Waarom kan shea butter helpen bij acne?

Shea butter klinkt misschien als een dikke, vette boter. Hierbij is het echter belangrijk te onthouden dat sheaboter bijvoorbeeld vitamines en omega-3-vetzuren bevat die juist gunstig kunnen zijn voor acne.

Denk bijvoorbeeld aan het hydrateren van de huid en het op zachte wijze reinigen van de huid. Hierdoor kunnen verstopte poriën verminderen en nieuwe puistjes worden voorkomen.

Het extra aangemaakte collageen en de cel regenererende eigenschappen kunnen acnelittekens helpen verminderen.

Bovendien kan shea butter door bijvoorbeeld het hoge vitamine E gehalte helpen bij het verminderen van ontstekingen. Hierdoor kunnen puistjes sneller wegtrekken, rode plekken verminderen, zwellingen verminderen en puistjes minder klein worden.

Je hoeft niet bang te zijn dat shea butter meer acne oplevert. Dankzij de eenvoudige opname door de huid zullen de poriën niet verstoppen. Vergeet niet dat vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten meer ingrediënten kunnen bevatten die dat wel kunnen doen.

Hoe gebruik je shea butter voor acne?

Het is mogelijk pure shea butter aan te brengen op de plekken van acne. Dit kan bijvoorbeeld door het rechtstreeks aan te brengen of zelfs een gezichtsmasker van shea butter, honing en druivenpitolie te maken. Gebruik dan altijd biologische en pure producten.

Anderen kiezen voor een kant- en klare huidverzorgingsproduct met shea butter. Er zijn bijvoorbeeld gezichtsreinigers en vochtinbrengende crèmes die het ingrediënt bevatten. Het nadeel hiervan is dat er vaak andere slechte ingrediënten inzitten die acne en puistjes verergeren.

Ikzelf met een acne-gevoelige huid maak bijvoorbeeld gebruik van de zachte shea butter van “Natural Heroes“. Deze is namelijk geschikt voor alle huidtypes, 100% natuurlijk en koudgeperst. Het koudgeperst geeft aan dat de goede bestanddelen bewaard gebleven tijdens het bereiden van deze shea butter.

Sheaboter product tegen acne

Praat met je dermatoloog over het gebruiken van shea butter voor acne. Zoals als bij alle natuurlijke producten kan er huidirritatie of een allergische reactie ontstaan door sheaboter.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *