Silica en acne

Silica en acne

Mensen die last hebben van acne proberen vaak van alles. Huidverzorgingsproducten, schoonheidsbehandelingen en medicijnen worden dan ook vaak geprobeerd om van puistjes af te komen.

Het probleem van veel manieren om acne te bestrijden, is dat ze alleen zijn gefocust op symptomen. En dat terwijl acne vaak het gevolg is van een verstoord proces in je lichaam.

Door alleen te focussen op symptomen kan acne langdurig aanhouden. Daarom is het ook van belang te zoeken naar manieren om acne te verzorgen van binnenuit.

Eén van de mogelijkheden die je dan hebt, is het gebruiken van silica voor acne.

Silica is een mineraal die bestaat uit silicium en zuurstof. Het komt bijvoorbeeld voor in zand. Na ijzer en zink is silica het meest voorkomende sporenelement in het menselijk lichaam.

Silica wordt soms als supplement gebruikt door mensen die de gezondheid van hun huid willen verbeteren. Maar werkt silica écht als je last hebt van acne en puistjes?

Kan silica helpen bij acne?

Allereerst moet ik vermelden dat we pas na meer toekomstig wetenschappelijk onderzoek zeker kunnen weten of silica voordelen kan bieden voor de huid met acne.

Momenteel wordt soms al beweerd dat silica kan helpen bij acne om veel redenen, bijvoorbeeld door het aanmaken van meer collageen en het remmen van ontstekingen.

Wanneer er vanaf 25-jarige leeftijd minder collageen wordt aangemaakt door de huid kunnen sneller rimpels ontstaan. Mogelijk kan silica dus als extra voordeel opleveren dat je minder last zult hebben van rimpels.

Collageen kan bestaande acne littekens en tekenen van huidveroudering verminderen.

Ook kan silica ervoor zorgen dat er meer van het hydraterende hyaluronzuur wordt aangemaakt in je lichaam. Een betere hydratatie van de huid kan ervoor zorgen dat poriën minder snel verstoppen, en er dus minder snel acne ontstaat.

Andere voordelen van silica

Hieronder zet ik alle mogelijke voordelen van silica voor acne op een rijtje:

  • Het krijgen van een elastischere, gezondere, en jeugdige huid
  • Het krijgen van een glans op je gezicht door meer zuurstof en voedingsstoffen naar je huid te sturen
  • Het creëren van verbindingen tussen eiwitmoleculen die helpen de huid water vast te houden, zodat de huid zich beter kan herstellen en nieuwe cellen kan aanmaken
  • Het afremmen van ontstekingen
  • Het in balans houden van mineralen die hormonen in balans houden, zoals calcium en magnesium, waardoor hormonale acne kan verminderen

Hoe gebruik je silica voor acne?

Je kunt ervoor kiezen meer silica binnen te krijgen door veel donkere bladgroenten, mango, aardbeien, prei, sperziebonen, selderij, komkommer en asperges te eten.

De kans is echter klein dat je er op deze manier voldoende van binnen gaat krijgen om duidelijk effect te zien aan je acne. Je lichaam kan namelijk moeite hebben met het opnemen van silica via voeding.

De tweede optie is dan ook een silica supplement te nemen. Dit moet wel gebeuren in overleg met een arts, omdat het mogelijk niet geschikt is in combinatie met de zwangerschap, het geven van borstvoeding en het gebruiken andere medicijnen.

Veel supplementen zijn vrij verkrijgbaar, maar het is wel degelijk verstandig een arts te informeren voor een passend medisch advies.

Overweeg het volgende aanbevolen silica supplement voor het bestrijden van je acne.

Silica supplement tegen acne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *