Sinaasappel en acne

sinaasappel tegen acne en puistjes

Zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden kunnen last ondervinden van acne. De huidaandoening kan invloed hebben op onze mentale en fysieke gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan een slecht zelfbeeld en acne littekens.

Als je acne wilt behandelen, kom je er al snel achter dat er duizenden soorten producten zijn met allerlei verschillende ingrediënten. Daarnaast worden op fora allerlei tips gedeeld om op creatieve manieren puistjes te bestrijden. Je kunt namelijk zelf een gezichtsmasker of serum maken.

Sinaasappelsap drinken en sinaasappelschillen aanbrengen op de huid wordt vaak aangeraden op het internet. Maar is het wel veilig als je acne hebt sinaasappel te gebruiken? Lees verder om alles te ontdekken over het verband tussen sinaasappels en acne.

Waarom gebruiken zoveel mensen sinaasappels tegen hun acne?

In sinaasappels zitten antioxidanten. Ook zitten in de schillen stoffen met antibacteriële eigenschappen die de gezondheid van de huid kunnen verbeteren en de zichtbaarheid van puistjes kunnen verminderen.

Denk bijvoorbeeld aan vitamine C, wat de huid kan beschermen tegen vrije radicalen en de huid kan laten stralen. Tevens kun je calcium aantreffen in sinaasappels. Dit kan bijdragen aan het hydrateren van de huid en het vervangen van oude huidcellen voor nieuwe, gezonde huidcellen.

Acne patiënten kunnen sinaasappels als volgt gebruiken in hun huidverzorgingsregime:

  1. Schil een sinaasappel.
  2. Maak de schil fijn, zodat een poeder wordt gevormd.
  3. Meng het poeder met warm water, zodat een pasta ontstaat.
  4. Was je gezicht met een milde reiniger en maak de huid weer droog.
  5. Breng nu de pasta aan op je gezicht en laat het enkele minuten intrekken.
  6. Was de pasta van je gezicht met koud water.

Zorg eerst dat je wat van de sinaasappel pasta aanbrengt aan de binnenkant van je elleboog. Op deze manier kun je controleren of er geen vreemde reactie op de huid ontstaat, voordat je begint te smeren op je gezicht.

Let wel op, over het algemeen raad ik niemand aan zelf middeltjes tegen acne te maken. Je kunt dan ook beter kiezen voor een huidverzorgingsproduct, zoals één van beste dagcrèmes tegen acne of overleggen met een dermatoloog voordat je zelf dokter gaat spelen.

Sinaasappelsap drinken en acne

Als je last hebt van acne kun je sinaasappelsap beter vermijden. Hoewel de vitamine C kan helpen je immuunsysteem te versterken en het collageen kan vernieuwen, zit er veel suiker in sinaasappelsap, vooral in die van de supermarkten. Suiker kan ervoor zorgen dat je insuline gaat pieken, waardoor acne kan ontstaan.

Als alternatief kun je kiezen voor sinaasappels die minder suiker bevatten. Ook kun je kiezen voor groente groentesappen of smoothies. In deze producten zitten veel vezels en goede voedingstoffen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *