Smoothie tegen acne

Het maken van een gezonde effectieve smoothie tegen acne is vrij makkelijk. Op deze pagina bespreek ik dan ook de beste acne smoothie. Deze smoothie smaakt erg lekker, zit bomvol gezonde voedingsstoffen, antioxidanten, gezonde vetten en andere stoffen die acne en puistjes helpen te verminderen.

Bereidingswijze acne smoothie

Vermeng de ingrediënten met een blender of mixer. Zorg dat de kokosolie in het midden zit om een klonterige smoothie te vermijden. Om een dikkere smoothie te krijgen, kun je wel een extra plakje avocado toevoegen of minder kokosmelk gebruiken. Hierna kun je smoothie tegen acne uitproberen, wellicht nog iets toevoegen en opdrinken.

Ik maak mijn smoothie graag met ingevroren bessen en groenten. Je kunt echter ook verse producten gebruiken.

smoothie tegen acne

Ingrediënten

  • Halve avocado
  • Half kopje kokosmelk of kokosolie
  • Eén theelepel biologische kurkuma
  • Eén kopje spinazie of boerenkool
  • Eén kopje aardbeien of bosbessen
  • Eén scheutje kaneel

Receptinformatie

Type gerecht: Acne smoothie

Bereidingsduur: 10 minuten

Aantal personen: 1

Moeilijkheid: Makkelijk

Waarom is dit een gezonde smoothie tegen acne?

Dit is een effectieve smoothie tegen acne. Je krijgt namelijk met één drankje erg veel gezonde stoffen binnen. Je krijgt bijvoorbeeld vezels, vitamine A, vitamine C, vitamine E, vitamine K, magnesium, kalium en selenium binnen.

In het bijzonder helpt kaneel tegen het hormoon “insuline”, kurkuma voor het verlichten van de puistjes en vezels voor gezondere darmen. Kokosmelk heb ik gebruikt als vervanger voor melk. Melk bevat namelijk hormonen die acne kunnen veroorzaken. Bovendien bevatten spinazie en boerenkool erg veel vitamines en mineralen.

Eventueel kun je extra ingrediënten toevoegen aan de acne smoothie, namelijk: kiwi, kokos, kokosmelk of een theelepel citroensap.

Bekijk mijn gratis e-book om meer gezonde voeding tegen acne te leren kennen dan enkel deze smoothie!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *