Soolantra tegen acne

Soolantra tegen acne

Kan Soolantra worden gebruikt tegen acne? Dit is een vraag waar nogal veel verwarring over is ontstaan.

Officieel is Soolantra bedoelt een andere huidaandoening te behandelen die erg lijkt op acne, namelijk rosacea.

Soolantra crème mag één keer per dag worden aangebracht op het gezicht. De crème bevat ivermectine. Er wordt gedacht dat dit ingrediënt bijvoorbeeld kan helpen bij het verminderen van ontstekingen.

In het verleden was er eens een case study gedaan naar de behandeling van normale acne met Soolantra. Hier waren redelijk positieve resultaten uitgekomen.

Er zijn echter meer onderzoeken nodig met meer testpersonen om te weten of Soolantra daadwerkelijk effectief kan zijn voor acne. Tot die tijd mag het niet worden gebruikt om normale acne te behandelen.

Het verschil tussen acne en rosacea

Je kunt het beste even contact opnemen met je huisarts, zodat kan worden bepaald of je last hebt van acne of rosacea.

Het is namelijk vrij moeilijk het verschil te zien, en er is een andere behandeling nodig voor de specifieke huidaandoeningen. Ook mag Soolantra alleen worden gebruikt als je last hebt van rosacea.

Enkele symptomen waaraan je rosacea kunt herkennen:

  • Er verschijnen rode puistjes, maar geen mee-eters (zwarte of witte puntjes)
  • De ogen kunnen er rood en gezwollen uitzien
  • Er is veel roodheid in het gezicht
  • Er kunnen zichtbare bloedvaten ontstaan in het gezicht
  • Soms gaan klachten over en andere tijden is het heftig

Voor rosacea geldt dat er veel oorzaken kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan zonnestralen, hitte, stress, alcohol en gekruid voedsel. Vaak krijgen vrouwen rosacea na hun 30e levensjaar. Eigenlijk kan iedereen het krijgen. Meestal ontstaat rosacea op het centrale deel van het gezicht.

Enkele symptomen waaraan je acne kunt herkennen:

  • Er verschijnen mee-eters, whiteheads en cysten op de huid
  • Roodheid verschijnt uitsluitend rondom puistjes
  • De T-zone (voorhoofd, neus en kin) van het gezicht kan vettig zijn
  • Door alle puistjes en littekens kan de huidtextuur er slecht uitzien
  • Op vrijwel het hele lichaam kan acne ontstaan.

Een bekende oorzaak van acne is het veranderen van hormonen. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens de puberteit, de zwangerschap en de menstruatie.

Het treft voornamelijk tieners en jong volwassenen. Voeding, stress en slaapgebrek kunnen namelijk ook hormonen laten schommelen op latere leeftijd.

Soolantra gebruiken voor rosacea en acne

Soolantra moet worden voorgeschreven door een arts. Dit kan alleen als je rosacea hebt. Vervolgens dien je je te houden aan de gegeven instructies, zoals de tijd die je Soolantra moet gebruiken. De behandeling kan dan zo veilig mogelijk gebeuren.

Zorg bijvoorbeeld dat je een dunne laag aanbrengt op de aangetaste, gereinigde, droge plekken en daarbij de ogen en lippen vermijd. Smeer het ook niet op de slijmvliezen of wonden. Houd rekening met bijwerkingen die kunnen ontstaan. Overleg dit dus van te voren met een arts.

In een onderzoek was er bij sommigen mensen met rosacea al na twee weken een vermindering op te merken van de symptomen.

Bovendien mag Soolantra dus niet worden gebruikt als jij te maken hebt met acne. Je kunt er dan beter voor kiezen het onderstaande gratis e-book te downloaden. Hierin gaan we de onderliggende oorzaken van acne bespreken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *