Squalaan en acne

Squalaan en acne

Om klachten van acne proberen te verbeteren, kun je verschillende methodes en producten overwegen.

Sommige mensen kiezen ervoor acne van binnenuit te bestrijden. Zij besluiten bijvoorbeeld hormonen in balans te brengen door te letten op hun dieet.

Anderen kiezen ervoor hydraterende en antibacteriële crèmes te gebruiken. Dit kan gunstig zijn om snel van huidige acne symptomen af te komen.

Een bekend ingrediënt in anti-acne producten is squalaan of squalane. In dit artikel vertel ik je meer over het verband sussen squalaan en acne.

Waarom helpt squalaan acne?

Het inwendige systeem van het lichaam kan ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd blijft.

Er kunnen echter momenten zijn waarop de huid niet voldoende vochtig is. Dan kunnen hydraterende en vochtinbrengende crèmes helpen.

Squalaan is een ingrediënt dat helpt bij het hydrateren van de huid en het reguleren van de talgproductie. Hierdoor ontstaan minder snel verstopte poriën en dus puistjes.

Het fijne van squalaan is dat het lijkt op de natuurlijke oliën van de huid. Het is immers van nature in kleine hoeveelheden aanwezig in de vetlagen van de huid.

Ook kan squalaan mogelijk helpen bij het verminderen van ontstekingen. Denk dus aan het verminderen van roodheid en zwelling van een puistje.

Teven zouden andere ingrediënten in huidverzorgingsproducten beter kunnen worden opgenomen door squalaan. Dit kan dus gunstig zijn als je naast squalaan ook een antibacterieel middel gebruikt tegen acne.

Bovendien is squalaan een natuurlijke antioxidant. Dit kan gunstig zijn voor schadelijke stoffen die in aanraking kunnen komen met de huid en het sneller afkomen van acne.

Hoe gebruik je squalaan voor acne?

Squalaan kan makkelijk worden gebruikt om acne tegen te gaan.

Simpelweg neem je pure, onverdunde squalaan olie die vrij is van andere acne verergerende ingrediënten.

Een paar druppels van de olie kan dagelijks worden aangebracht op de acne om te profiteren van de voordelen.

Kies het liefst voor de squalaan olie van “Natural Heroes”, omdat deze 100% puur is. Daarnaast is deze geschikt voor alle huidtypes, inclusief de acne-gevoelige huid.

Squalaan olie tegen acne

Dankzij de lichte, niet-vette en niet-comedogene formule is squaleen veilig voor alle huidtypes.

Aangezien squaleen van nature voorkomt in het lichaam is de kans klein dat er een allergische reactie ontstaat.

Neem voor de zekerheid contact op met een arts of dermatoloog om te weten hoe effectief squalaan kan zijn voor de hevigheid van jouw acne en puistjes.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *