Stevia en acne

Stevia en acne

Stevia wordt door veel mensen gebruikt als suikervervanger. Veel mensen houden ervan, omdat het zo zoet is.

Door suikers kunnen echter de hormonen in je lichaam uit balans raken. Er kan dan hormonale acne ontstaan. Misschien merk jij ook dat je puistjes krijgt nadat je ook maar een klein beetje suiker hebt gegeten.

Er wordt soms gedacht dat stevia acne kan veroorzaken. Anderzijds wordt beweerd dat stevia mogelijk juist gunstiger kan zijn voor acne dan normale suiker. Het kan namelijk calorievrij zijn en de hormonen minder tot last zijn.

Op deze pagina ga ik je meer vertellen over stevia en acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Kun je puistjes en acne krijgen door suiker?

Voeding en acne, daar is heel wat om te doen.

Iedereen weet dat suiker slecht is voor de huid. Er wordt namelijk een verhoging van de insulinespiegels veroorzaakt. Hierdoor ontstaan sneller ontstekingen. Ook wordt er meer talg en huidcellen aangemaakt. Dit resulteert in verstopte poriën, puistjes en acne.

Hedendaags zitten in veel voedingsmiddelen suikers verwerkt. Wit brood, saus en een afhaalmaltijd bijvoorbeeld. Toch kan het verstandig zijn erop te gaan letten hoeveel je er eigenlijk van binnenkrijgt.

Is pure stevia beter voor acne dan suiker?

Stevia is een natuurlijke zoetstof die doorgaans in het buitenland wordt gekweekt. De plant bevindt zich in dezelfde familie als de zonnebloem en paardenbloem.

Het is erg zoet en daardoor populair onder veel mensen om eten op smaak te brengen. Anderen nemen stevia om gewicht te verliezen.

Een onderzoek heeft aangetoond dat de insuline niet gaat pieken door pure stevia. Hierdoor veroorzaakt pure stevia waarschijnlijk geen hormonale acne. Om dit zeker te weten, is meer onderzoek nodig.

Zuivere stevia zou mogelijk zelfs kunnen werken ontstekingen te remmen en de productie van insuline in de normale toestand te brengen. Bovendien kan stevia helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Dit kan helpen bij het zuiveren van de huid.

Wat als het geen pure stevia is?

Ik denk dat je stevia ook niet teveel moet nemen. Hoewel het misschien beter is dan suiker zijn er wel degelijk een aantal nadelen.

Je kunt bijvoorbeeld alleen profiteren van alle eventuele voordelen wanneer de stevia plant in de pure, ongeraffineerde vorm wordt gebruikt. Stevia wordt echter vaak aangetroffen als eenvoudig geëxtraheerde verbindingen die de voordelen niet hebben.

Naast het kiezen voor meest pure stevia moet het ook niet teveel worden gebruikt. Er kan dan namelijk meer insuline worden aangemaakt. Ook kan er meer van het stresshormoon cortisol worden aangemaakt. Hierdoor kunnen de talgkliertjes opeens meer talg gaan produceren dan nodig is. De poriën verstoppen.

Let bovendien op de verpakking als je een stevia product verkoopt. Op de ingrediëntenlijst staan misschien anderen ingrediënten die je acne een trigger geven.

Wat zijn je mogelijkheden?

Wellicht kunnen bepaalde stevia producten, zoals gezuiverd stevia-extract, gunstig zijn voor ontstekingen en bloedsuikers in je lichaam. Stevia kan beter zijn dan bewerkte suiker. Het moet in ieder geval niet teveel worden gebruikt.

Honing kan ook goed zijn bij puistjes, omdat het een natuurlijke antioxidant is. Tevens kun je eens wat pure chocolade eten als je trek hebt in iets zoets. Honing en pure chocolade zijn goede alternatieven voor suiker die je kunt overwegen.

Misschien heb je al veel geprobeerd om van acne af te komen. Acne behandelingen en “tover” middelen die de snelste resultaten beloven. Helaas vergeten veel mensen dat voeding en acne een belangrijk verband kunnen hebben.

In mijn gratis eBook leg ik uit welke voedingsmiddelen de juiste suikers bevatten. Denk aan vers en onbewerkt fruit. En dan bedoel ik dus niet de kant- en klare smoothies of fruitsappen uit de supermarkt.

Mocht je van je puistjes af willen komen, dan kan mijn eBook je misschien wel heel erg gaan helpen. We gaan het namelijk hebben over zowel de symptomen als de onderliggende oorzaken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *