Tattoo en acne

tattoo zetten en acne

Waarschijnlijk vraag je jezelf af of je wel een tattoo kunt plaatsen, omdat je momenteel acne hebt. Je bent immers op mijn website over acne terecht gekomen.

Helaas komt acne vaak voor bij jongeren en volwassenen. Veel mensen willen in hun late tienerjaren of in de twintig een tattoo plaatsen. Helaas heeft deze groep veel last van puistjes en acne.

In dit artikel zal ik je dan ook meer vertellen over het plaatsen van een tattoo en acne. Want kun je een tattoo laten plaatsen als je acne op die plek hebt of is dit funest voor je tattoo en/of acne? En wat moet je doen als er op een later moment puistjes ontstaan op de plek van je tattoo?

Kun je een tattoo plaatsen als je acne hebt?

Laat ik je eerst even vertellen over de oorzaak van acne.

Op de huid bevinden zich overal talgkliertjes. Door verschillende factoren, zoals voeding en hormonen kunnen die talgkliertjes gestimuleerd worden om meer talg aan te maken. Er kan dan een hoop talg opstapelen in een porie. Als hier vervolgens acne bacteriën bijkomen, ontstaat er een ontsteking en kan er een puistje ontstaan.

Het is niet slim om een tattoo te plaatsen op de plekken met acne of kleine puistjes. De tattoo naald kan namelijk je puistjes laten knappen. Hierdoor zullen bacteriën vrijkomen en verspreiden over je huid met meer puistjes en roodheid als gevolg. Ook kan een porie worden opgevuld met inkt. Een porie kan hierdoor blijvend worden beschadigt, het ziet er niet mooi uit en het kost veel geld om dit op te lossen.

Verstandig is om te wachten met het plaatsen van de tattoo nadat je acne weg is. Je kunt wel een tattoo plaatsen op een ander lichaamsdeel zonder acne. Het is dan wel belangrijk dat je je huid goed blijft verzorgen, zodat je acne niet meer terugkomt rondom je tatoeage.

Puistje gekregen op je tattoo?

Misschien heb je al een tattoo geplaatst en ontstaat er opeens een puistje op je tattoo. Het is dan belangrijk om het puistje op de juiste manier te behandelen. Anders loop je het risico dat je de inkt verstoort, de tattoo verslechterd en een infectie krijgt.

Als je een nieuwe tatoeage hebt geplaatst is dit in principe een open wond. Deze plek is dus extra vatbaar voor verontreinigheden die acne kunnen veroorzaken. Het is echter belangrijk om geen puistjes uit te knijpen, anders kun je zelfs een infectie of littekens krijgen. Daarnaast kan het frummelen aan je tattoo ervoor zorgen dat de inkt verplaatst en een tattoo vlekken krijgt en vager wordt.

In het geval van een oude tatoeage wordt deze niet gezien als een open wond. Toch is deze plek alsnog gevoeliger dan andere delen van je huid waardoor je absoluut geen puistjes moet uitknijpen.

Acne op tattoo behandelen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om acne en puistjes op je tattoo te behandelen. Ook kun je de onderstaande tips gebruiken om je bestaande puistjes te verwijderen zodat je binnenkort een afspraak kunt maken voor je tattoo.

  • Knijp nooit in je puistjes.
  • Gebruik een vochtinbrengende crème die geen alcohol en geurstoffen bevat.
  • Breng de verzorgingsproducten rustig aan op de huid en ga dus niet schrobben.
  • Vermijd overmatig zweten en houd het gebied rondom je tattoo schoon.
  • Overleg met je tattoo artiest of je anti-acneproducten mag gebruiken.
  • Overleg met je arts of je acne medicijnen mag gebruiken.
  • Blijf de nazorginstructies met betrekking tot reiniging en hydrateren van je tatoeëerder opvolgen.
  • De juiste behandeling voor je tattoo en acne is vaak een combinatie van factoren, deze leer je in het onderstaande gratis e-book.
Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ook interessant voor jou:

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *