Tijm tegen acne

tijm tegen acne en puistjes

Tijm is een oplossing voor acne waar je waarschijnlijk nog niet veel over heb gehoord. Toch is er een groot wetenschappelijke onderzoek gedaan naar het gebruiken van tijm tegen acne.

In de recente studie is naar voren gekomen dat tijm acne positief kan beïnvloeden. Het zou zelfs effectiever zijn dan het voorgeschreven anti-acne middel genaamd benzoylperoxide!

Op deze pagina vertel ik je meer over tijm tegen acne. Want waarom helpt tijm tegen acne en hoe kan je het zelf gebruiken voor de huid?

Helpt tijm echt tegen acne?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de onderzoekers aangaven dat het onverstandig is direct met tijm over je gezicht te wrijven, zodra je een puistje opmerkt. Er zullen nog namelijk tests moeten plaatsvinden om de werkelijke effectiviteit van tijm te meten. Neem daarom contact op met een dermatoloog of huisarts als je kruiden tegen acne wil inzetten.

Het onderzoek heeft gebruik gemaakt van tijm en alcohol. Het bleek dat tijm effectiever lijkt te zijn dan een crème met benzoylperoxide. Na het aanbrengen waren de acne veroorzakende bacteriën zelfs in 5 minuten onschadelijk gemaakt. Dit geeft ook wel aan hoe effectief tijm daadwerkelijk is tegen acne.

Een combinatie van tijm met alcohol kan er wel voor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt en uitdroogt. Houd hier dus rekening mee.

Hoe kun je zelf tijm inzetten in de strijd tegen acne?

Om zelf te testen wat het effect van tijm is op je acne kun je verschillende dingen doen.

Je hebt gedroogde tijm en hoverzalaar nodig. De meeste varianten toverhazelaar bevatten ook wat alcohol. Houd er dus weer rekening mee dat er droogheid en irritatie kan ontstaan.

Om te beginnen steriliseer je een klein flesje of potje door deze tien minuten in water te koken. Hiermee voorkom je dat er nog restjes inzitten die de huid kunnen irriteren. Na het afdrogen van het flesje kun je één eetlepel gedroogde tijm en drie eetlepels toverhazelaar toevoegen. Hiervan kun je een mengsel maken door het flesje te schudden. Als het goed is, ziet het mengsel na twintig minuten er lichtbruin uit. Vervolgens dien je een paar dagen te wachten, zodat de toverhazelaar in de tijm kan trekken. Je hebt nu een zelfgemaakte toner die je één keer per dag op de huid kan aanbrengen met een watje. Het mengsel kun je maximaal vier weken bewaren op een koele plaats buiten het licht.

Je kunt ook een gezichtsmasker maken van tijm. Je mengt hiervoor één eetlepel verse blaadjes van tijm, één eetlepel zure room, één halve theelepel citroensap en eventueel één theelepel onbewerkte honing. Gebruik bijvoorbeeld een mixer of blender om er een mengsel met kleine stukjes tijm van te maken. Het masker kun je uitsmeren over de huid, vijftien minuten laten intrekken en vervolgens afspoelen met lauwwarm water. Let er op dat je een zonnebrandcrème opsmeert als je naar buiten gaat, omdat je huid lichtgevoelig voor de zon kan worden door citroensap.

Welk effect gaat tijm hebben op jouw acne en puistjes?

Ik zal het op prijs stellen als je wil laten weten of je iets met met tijm gaat proberen en wat het effect is geweest van tijm op je acne en puistjes.

Houd er echter rekening mee dat je met een toner of gezichtsmasker gemaakt van tijm de acne niet volledig kan uitroeien. Met een middeltje ben je namelijk enkel de symptomen tijdelijk aan het verminderen. Wanneer je even geen tijm gebruikt, is de kans groot dat de onzuiverheden terugkomen.

Als jij op zoek bent naar een complete behandeling tegen acne, raad ik je aan hieronder mijn e-book te downloaden. Deze bevat alles wat je moet weten om acne en puistjes te verminderen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *